waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

GRC en privacy

Een strategie op het gebied van GRC en privacy is belangrijk om risico’s en onzekerheden in te perken bij het bereiken van organisatiedoelstellingen.

neem contact op
X Achtergrond

GRC en privacy: risico’s beheersen en onzekerheden inperken met risicomanagement.

Op het gebied van informatiebeveiliging en privacy wil en kun je niet bezuinigen. Het is een cruciaal onderdeel van je bedrijfsvoering en moet te allen tijde goed geregeld zijn. Toch kan het lastig zijn om de juiste keuzes te maken over hoe je omgaat met data en hoe je privacy garandeert. Binnen ilionx hebben we governance, risk & compliance (GRC) en privacy gebundeld in een team van meer dan 25 specialisten, zodat we je hierin optimaal kunnen ondersteunen en adviseren. Samen zorgen we ervoor dat alles binnen jouw organisatie tot in de puntjes is geregeld.

In control over risico’s en onzekerheden

Een uitgedachte strategie op het gebied van GRC en privacy is belangrijk om risico’s en onzekerheden in te perken bij het bereiken van organisatiedoelstellingen. Er hangen je bijvoorbeeld boetes boven het hoofd als je niet aan wet- en regelgeving zoals de AVG voldoet. En wat dacht je van reputatieschade als rondgaat dat jouw organisatie het niet zo nauw neemt met de privacy? Kortom, je moet de zaakjes goed op orde hebben. Niet alleen om dergelijke situaties te voorkomen, maar vooral vanuit ethisch oogpunt. Wij denken graag met je mee hoe je informatiebeveiliging en privacy goed regelt. We zorgen ervoor dat je in control bent, weet hoe je processen lopen, wie er verantwoordelijk is en waar informatie zich bevindt. Daarnaast helpen we je om eventuele risico’s te herkennen, zodat je op tijd de nodige maatregelen kunt nemen. Natuurlijk geven we ook adviezen hoe je transparant kunt zijn naar klanten, leveranciers en partners, en hoe je verantwoording aflegt over GRC en privacy.

De Nationale ombudsman rekent op ilionx als adviespartner informatiebeveiliging

Ga naar referent

Continu verbeteren van informatiebeveiliging en privacy

Als je onze expertise inschakelt, helpen we jou met een aanpak die is gebaseerd op de kwaliteitscirkel van Deming, oftewel de PDCA-cyclus (plan, do, check, act). We starten met een gedegen analyse om vervolgens het beleid en de maatregelen te definiëren (plan). Daarna is het zaak om het beleid en de gekozen maatregelen te implementeren (do). Dit levert inzichten op over de effectiviteit van de genomen maatregelen (check). Op basis daarvan voeren we verbeteringen door en vullen we waar nodig het gekozen beleid aan (act). Deze cirkel doorloop je continu, waardoor je een procesmatige verbetering krijgt. Bij iedere stap staan wij met raad en daad voor je klaar en helpen we bij het maken van de juiste keuzes. We geven je praktische handvatten waarmee je overzicht houdt en daadkrachtig kunt sturen op het gewenste resultaat. Geen papieren resultaten, maar een daadwerkelijke groei van de organisatie als het gaat om informatiebeveiliging en privacy.

Wil je meer weten over Governance, Risk & Compliance en Privacy?

Neem contact op
Link gekopieërd