waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

succesvol datagedreven werken

Datagedreven zijn betekent dat je data vertaalt naar de juiste informatie en hierop kunt acteren.

doe de scan
X Achtergrond

Datagedreven werken: zet data centraal vanuit mens, proces en technologie.

Er wordt al jaren geroepen dat data het nieuwe goud is. Maar om de goudmijn uit te graven, heb je meer nodig dan de juiste tools en werkwijze. Het gaat erom dat management en medewerkers begrijpen waarom data het nieuwe goud is. Dat ze weten wat de voordelen zijn van datagedreven werken én dat ze zich ontwikkelen tot datagedreven mensen. Daarom staat bij ilionx de mens centraal in de aanpak waarmee we jou helpen om datagedreven te worden en grip op processen te krijgen. En dat maakt ons uniek.

Datagedreven werken is meer dan technologie

Datagedreven zijn betekent dat je data vertaalt naar de juiste informatie en hierop kunt acteren. Hiervoor is het belangrijk dat medewerkers datagedreven worden. Datagedreven medewerkers beschikken over kennis en vaardigheden om zinvolle en waardevolle inzichten uit data te halen én zijn in staat om deze te vertalen naar acties. Dit resulteert in een datagedreven organisatie die data verzamelt, deze vertaalt naar hoogwaardige informatieproducten en vervolgens gestelde doelen behaalt. Datagedreven werken lijkt een doel op zichzelf, maar is uiteindelijk een middel om je businessdoelstellingen te halen. En dat is waar het allemaal om draait.

Groei in volwassenheid

Datagedreven word je niet van de ene op de andere dag. Het is een proces waarbij je groeit in volwassenheid op het gebied van data. Je kunt niet in één keer van de kelder naar de zolder. Stap voor stap ga je langs iedere verdieping. Je zet steeds een volgende stap in volwassenheid, om uiteindelijk volledig datagedreven te zijn. Dit geldt niet alleen voor alle medewerkers, maar ook voor het management. Om de juiste volgende stap te zetten, is het belangrijk om eerst in de spiegel te kijken. Hoe datavolwassen ben jij? En ben je bereid om te veranderen, zodat je kunt groeien?

Mens, proces en technologie veranderen

Binnen ilionx hebben we een aanpak ontwikkeld om jouw groeipad vorm te geven. Mens, proces en technologie staan hierin centraal. Deze aanpak maakt ons uniek, omdat we maar al te goed beseffen hoe belangrijk het menselijke aspect is. Daarom staat er een team voor je klaar met experts vanuit verschillende disciplines. Van dataplatform architecten tot procesconsultants en verandermanagers. Ze ondersteunen je om de gewenste verandering langs deze drie pijlers te realiseren:

  1. Het is belangrijk dat mensen datagedreven worden. Onze verandermanagers weten als geen ander hoe ze gestructureerd verandering realiseren op menselijk niveau. Met onze bewezen aanpak, gebaseerd op de ADKAR-methodiek, nemen we management en medewerkers mee in de verandering. We zorgen dat medewerkers het ‘waarom’ begrijpen, dat ze de voordelen van werken met data inzien en dat ze over de kennis en vaardigheden beschikken om daadwerkelijk datagedreven te worden. We analyseren waar management en medewerkers van de organisatie staan, welke stappen er nodig zijn om de verandering door te maken en hoe de organisatie het succes vasthoudt.
  2. Door processen goed in te richten, kunnen mensen datagedreven werken. Zo worden uiteindelijk goede informatieproducten gecreëerd. Een goed data governance beleid is essentieel voor een datagedreven organisatie, zodat de juiste personen toegang hebben tot voor hen relevante, juiste en kwalitatief hoogwaardige data. Zaken als privacy, veiligheid en eigenaarschap worden goed geregeld. Verder is alignment van alle lagen in de organisatie met betrekking tot de gestelde organisatiedoelen cruciaal. Door gedrag, projecten en KPI’s hierop af te stemmen, staan alle neuzen dezelfde kant op.
  3. Technologie zorgt ervoor dat datagedreven werken echt mogelijk is. Met je blote handen kun je geen goud delven. Onze experts zorgen dat je beschikt over een schaalbaar en toekomstvast dataplatform. Op deze manier kun je klein beginnen, met bijvoorbeeld een eerste BI-oplossing, maar ben je ook in staat aan de slag te gaan met operational intelligence, ketenintegratie, advanced analytics, machine learning en artificial intelligence.

Of het nu gaat om mensen, proces of technologie, de experts van ilionx begeleiden je bij iedere stap die je zet. We ondersteunen met uitgebreide kennis en ervaring, maar tijdens het hele groeipad draait het om samenwerking. Zo behoud je altijd de regie. Of je uiteindelijk het stokje helemaal overneemt of het beheer bij ons wil uitbesteden: alles is mogelijk.

Wil jij datagedreven worden en daarmee businessdoelstellingen halen? Wij staan bij de ingang van de goudmijn op je te wachten en ondersteunen je graag om het goud op de juiste manier te delven, zodat je er maximale waarde uithaalt.

Link gekopieërd