waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Salesforce & proces automatisering komen samen in Salesforce Flow

Salesforce Flow | Proces automatisering

Salesforce is meer dan enkel een geweldige Customer Relationship Management (CRM) applicatie.

Het is een platform welke uitermate geschikt is om je operationele processen in te borgen en te automatiseren. Door op het juiste niveau proces automatisering toe te passen, kan er naast tijdwinst ook menselijke fouten geëlimineerd worden en eenvoudiger sturing worden geven aan het proces.

Het platform heeft verschillende mogelijkheden voor proces automatisering. Waarin voorheen nog snel werd uitgeweken naar het programmeren door middel van de eigen programma-taal van Salesforce genaamd APEX, heeft het platform in de afgelopen paar jaar een aantal grote stappen gemaakt. Het kan steeds meer worden gezien als een Low-Code platform.

Salesforce heeft hard gewerkt aan Salesforce Flow, een krachtige tool welke door gebruikers zonder programmeerkennis gebruikt kan worden voor verschillende use-cases. Denk aan het automatiseren van complexe bedrijfsprocessen, het bouwen van aangepaste gebruikerservaringen en het integreren van Salesforce met externe systemen. Door het visueel te modelleren in Flow, is het eenvoudig te onderhouden en aan te passen wanneer de business hierom vraagt.

We benoemen een aantal highlights welke zijn toegevoegd aan Salesforce Flow en welke we zien als een significante verbetering in het gebruik van Flow voor de gebruikers/business.

Flow triggers

Door de uitbreiding van nieuwe triggers waarmee een Flow kan worden gestart, zijn er een scala aan nieuwe use-cases toegevoegd waar gebruik van kan worden gemaakt.

Salesforce Flow | Proces automatisering

Schedule-Triggered Flow

Voorheen was dit alleen mogelijk via APEX. Tegenwoordig is het mogelijk een Flow af te vuren op een vast moment van een dag of week waarmee je een proces kan starten. Denk bijvoorbeeld aan de import van data of een controle van een verloopdatum zodat er automatisch een herinnering verzonden kan worden.

Record-Triggered Flow

Wanneer je een actie uitvoert met een Salesforce record, zoals het toevoegen, bewerken of verwijderen van een klant, kan je op basis daarvan een Flow afvuren. Handig als je de status van klant aanpast en op basis hiervan interne of externe notificaties wilt verzenden of bij het toevoegen van een nieuw record en deze direct wilt versturen naar een ander systeem.

API integraties

Via Flow is het nu mogelijk om HTTP Callouts te maken zonder tussenkomst van APEX. Dit geeft je de mogelijkheid om zelf integraties op te bouwen door data te importeren vanuit verschillende externe systemen, maar ook om via Flow data te versturen en dus te exporteren.

Salesforce Flow | Proces automatisering

Door een nieuw transformatie element in Flow is het mogelijk om data vanuit een externe bron te mappen aan de juiste Salesforce velden. Wanneer nodig kunnen er nog aanpassingen worden gemaakt aan de data zodat deze het juiste format hebben voordat ze in Salesforce worden opgeslagen.

Salesforce Flow | Proces automatisering

Reactieve scherm componenten

Maak schermen in Flow welke gebruikers door proces stappen begeleid. Deze schermen kunnen nu componenten bevatten welke direct de interactie hebben met andere componenten op een scherm. Deze mogelijkheid voorkomt dat je onnodig meerdere schermen hoeft te gebruiken en daarmee de ervaring voor een gebruiker verbeterd.

Een voorbeeld is dat bij het intoetsen van een bepaalde kortingspercentage op een scherm direct kan worden getoond of dit op basis van een product verkoopprijs is en of de benodigde marge acceptabel is.

Samenvatting

Er zijn zo nog talloze voorbeelden te benoemen waarmee in de laatste periode Salesforce stappen heeft gezet om Flow verder te verbeteren en het eenvoudiger maakt om processen te automatiseren via een Low-Code oplossing.

Maar het blijft uiteraard mogelijk, indien nodig, om automatiseringen of op maat gemaakte visuele componenten te programmeren. Dat geeft het platform zijn kracht voor de complexere vraagstukken binnen organisaties.

Heb je al Salesforce en worden er nog teveel handmatige acties uitgevoerd? Neem dan contact met ons op. We kijken graag mee hoe we deze stappen verder kunnen verbeteren en automatiseren met Salesforce Flow.

Link gekopieërd