waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Healthcare expert Alieke de Greeuw

Alieke de Greeuw

Een sterke drive om te helpen.

Alieke de Greeuw, junior consultant HiX
Werkt sinds eind 2020 bij ilionx. Heeft er veel plezier in om puzzels op te lossen. Wil boven alles klanten van goede oplossingen voorzien.

“Ik wist al snel dat ik op de een of andere manier de gezondheidszorg in wilde en schreef me in voor biomedische wetenschappen. Ik koos bewust niet voor geneeskunde, wetenschappelijk onderzoek was het helemaal voor mij, dacht ik. Maar het idee dat je vier jaar lang door een microscoop naar één molecuultje kijkt trok me uiteindelijk toch niet aan. Bovendien is er altijd een kans dat je resultaat op een stoffige plank eindigt en geen praktische toepassing heeft. Daarom deed ik na m’n bachelor een master Beleid en communicatie in de zorg. Tijdens mijn stage bij een online platform voor gezondheidsinformatie kon ik veel meer mensen bereiken en helpen door goede artikelen te schrijven. Bovendien ontdekte ik dat ik aanleg had voor IT en ik heb met veel plezier de website onderhouden. De vacature bij ilionx voor een junior consultant in de zorg was daarom een niet te missen kans om mijn kennis en affiniteit te gebruiken voor mensen die elke dag in de zorg werken.

Resultaat

Op dit moment werk ik vooral als functioneel beheerder HiX voor ons product Functioneel beheer op maat. Voor 3 ziekenhuizen zijn we het tweede-lijnsteam bij het afhandelen van incidenten, wijzigingen en gebruikersvragen. We behandelen tickets die uiteen kunnen lopen van het aanmaken van een nieuw gebruikersaccount tot aanvragen voor changes, bijvoorbeeld als een laboratorium het ordersysteem heeft aangepast. Samen met mijn collega’s, de beheerders en key users in de ziekenhuizen behandel ik de meldingen en vragen. Meestal met een goed resultaat gelukkig, door je in te leven in de gebruiker en goed door te vragen, kom je vaak snel achter het probleem. Er is bovendien altijd een ervaren HiX-consultant in de buurt om te helpen. Omdat we voor meerdere ziekenhuizen werken leren we daar ook van. Een slimme oplossing bij het ene ziekenhuis biedt nieuwe inzichten voor het andere.

Meepraten

Mijn werk geeft me de kans om HiX van voor tot achter te leren kennen. Het is een groot, complex systeem dat aan veel landelijke richtlijnen moet voldoen en soms nogal rigide is. Oplossingen kunnen daardoor nog wel eens een flinke puzzel zijn, maar dat vind ik alleen maar leuk. Het helpt dat ik op medisch vlak kan meepraten, veel vakjargon ken ik al vanuit mijn studietijd, inclusief allerlei Latijnse termen. De dagelijkse praktijk van de bedrijfsvoering in ziekenhuizen vind ik nog wel complex. Daarom is het fijn dat ik nu ook voor één klant op locatie kan werken, zodat ik dat van dichtbij meemaak. Ik heb een dag meegelopen op de OK en het was enorm leerzaam om de wereld te zien die achter (of juist vóór?) de schermen van het systeem zit. Het lijkt me superinteressant om in de toekomst aan complete implementaties mee te werken en samen met de gebruiker de processen van begin tot eind in te richten. Daar werk ik naartoe, al heb ik nog veel te leren.

Ziekenhuizen zijn een fascinerende wereld, ze hebben enerzijds een belangrijk maatschappelijk doel en zijn tegelijk commerciële organisaties. Ik heb een sterke drive om hieraan bij te dragen, door dingen voor elkaar te krijgen en mensen, gebruikers en beheerders op die manier blij te maken.”

Alieke

“Een slimme oplossing bij het ene ziekenhuis biedt nieuwe inzichten voor het andere.”

Link gekopieërd