waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Healthcare expert Alieke de Greeuw

Alieke de Greeuw

Een sterke drive om te helpen.

Alieke de Greeuw, healthcare consultant
Werkt sinds eind 2020 bij ilionx. Wil boven alles de eindgebruikers van goede oplossingen voorzien. “Het systeem moet in dienst staan van de zorgverlener en niet andersom.”

“Ik wist al snel dat ik op de een of andere manier de gezondheidszorg in wilde en schreef me in voor biomedische wetenschappen. Ik koos bewust niet voor geneeskunde, wetenschappelijk onderzoek was het helemaal voor mij, dacht ik. Maar het idee dat je vier jaar lang door een microscoop naar één molecuultje kijkt, trok me uiteindelijk toch niet aan. Bovendien is er altijd een kans dat je resultaat op een stoffige plank eindigt en geen praktische toepassing heeft. Daarom deed ik na m’n bachelor een master Beleid en communicatie in de zorg. Tijdens mijn stage bij een online platform voor gezondheidsinformatie kon ik veel meer mensen bereiken en helpen door goede artikelen te schrijven. Bovendien ontdekte ik dat ik aanleg had voor IT en ik heb met veel plezier de website onderhouden. De vacature bij ilionx voor healthcare consultant was daarom een niet te missen kans om mijn kennis en affiniteit te gebruiken voor mensen die elke dag in de zorg werken.

Resultaat

Op dit moment werk ik als functioneel beheerder HiX (zorginformatiesysteem van ChipSoft) voor diverse ziekenhuizen. Samen met mijn ilionx collega’s, de beheerders en key-users in de ziekenhuizen behandel ik meldingen en vragen van de HiX gebruikers. Soms is het een uitdaging om de ‘vraag achter de vraag’ te ontdekken, maar door je in te leven in de gebruiker en goed door te vragen, kom je vaak snel achter het probleem. Bovendien kan ik altijd terugvallen op mijn collega’s om te helpen als ik er in mijn eentje niet uit kom. En omdat we voor meerdere ziekenhuizen werken leren we daar ook van. Een slimme oplossing bij het ene ziekenhuis biedt nieuwe inzichten voor het andere.

Functioneel beheer op maat

Ook ben ik een van de voortrekkers van ons product Functioneel beheer op maat. Voor meerdere ziekenhuizen zijn we het tweedelijnsteam bij het afhandelen van incidenten, wijzigingen en gebruikersvragen. We behandelen tickets die uiteen kunnen lopen van het aanmaken van een nieuw gebruikersaccount tot het aanvragen voor changes, zoals een nieuwe workflow voor het maken van een afspraak door de patiënt via het patiëntenportaal.

Complexe systemen

Mijn werk geeft me de kans om de zorgwereld van voor tot achter te leren kennen. HiX is een groot, complex systeem dat aan veel landelijke richtlijnen moet voldoen en soms nogal rigide is. Oplossingen kunnen daardoor nog wel eens een flinke puzzel zijn, maar dat vind ik alleen maar leuk. De dagelijkse praktijk van de bedrijfsvoering in ziekenhuizen is op een andere manier ook complex. Ik ken het ICT-systeem inmiddels vrij goed, maar hoe de daadwerkelijke zorgprocessen op de werkvloer verlopen, is toch weer een ander verhaal. Daarom loop ik graag de vloer op en ga ik langs bij de eindgebruiker. Dit is niet alleen makkelijker qua communicatie, maar de melder voelt zich daardoor ook gezien en gehoord. Ook dat vind ik een essentieel onderdeel van mijn werk als healthcare consultant.

Alieke

“Een slimme oplossing bij het ene ziekenhuis biedt nieuwe inzichten voor het andere.”

Link gekopieërd