Vergrootglas illustratie Waar ben je naar op zoek?

Grote gebieden automatisch wekelijks monitoren, omdat handmatig schouwen te arbeidsintensief is of gebieden slecht toegankelijk?

Meer kunnen zien dan wat het menselijk oog kan waarnemen? Inspecteurs ondersteunen en kosten besparen? Dat kan met gratis satellietdata! Als jij tijdig veranderingen kunt herkennen en snel handelt, voorkom je schade. Wij koppelen dat aan kunstmatige intelligentie en machine learning en noemen dat Remote Sensing.

Remote Sensing

Het Remote Sensing Platform van ilionx gebruikt gratis satellietdata om inzicht te krijgen in allerlei ruimtelijke problematiek. Machine learning modellen koppelen lokale datasets aan satellietbeelden en leren verbanden zien die aan menselijke intuïtie voorbijgaan. Ruimtelijke monitoring wordt hierdoor eenvoudiger, objectiever en kwalitatief beter. Satellietdata is namelijk extreem schaalbaar in ruimte en tijd. Met frequent inzicht kunnen overheden en bedrijven veel sneller reageren op veranderingen en zo hoge kosten voorkomen.

Het combineren van machine learning en satellietbeelden kent vele toepassingsgebieden in onder andere landbouw, natuurbehoud, milieu, infrastructuur en handhaving. Hier valt nog veel winst te behalen en ilionx helpt daar graag bij.

Link gekopieërd