Maturity scan - ilionx
Created with Sketch. Group 4 Group 10

Bent u benieuwd naar uw maturity op het gebied van klantwaarde? Doe dan hier direct de maturity scan.

Om de maturity op het gebied van klantwaarde te verhogen moeten er keuzes gemaakt worden. Niet alles kan direct verbeterd worden, dus zal de ene keer de focus liggen op interne efficiency en de andere keer meer op externe klantfocus. De kunst is om niet te kiezen en verbeteringen door te voeren die zowel bijdragen aan interne efficiency als aan externe klantfocus. Op die manier kun je als IT bijdragen aan de meest optimale klantwaarde van een organisatie die operational excellence als ambitie heeft.

Keuze maken en toch ook weer niet, vraagt nogal wat van de inrichting van je organisatie en processen, van de technieken die je toepast en de cultuur die binnen de bedrijfsmuren heerst.

Als regisseur zal IT zich meer moeten gaan opstellen als business partner met een focus op het leveren van klantwaarde. Hiervoor is veel inzicht nodig in de business-processen; hoe wordt er waarde geleverd voor klanten? Het vertalen van de behoefte van klanten naar diensten en IT-ondersteuning is hierbij cruciaal, zodat de juiste balans kan worden gevonden tussen klantwaarde en operational excellence oude stijl.

Bij ilionx kennen we dit spanningsveld als geen ander. Op een pragmatische manier kunnen we komen tot processen, IT en een cultuur binnen je organisatie die gericht is op operational excellence nieuwe stijl. Dit zorgt voor een duurzame relatie met klanten en is daarmee voorwaardelijk voor organisatiesucces.

Wilt u weten waar u staat?

Bent u benieuwd naar uw maturity op het gebied van klantwaarde?

Vul dan de vragenlijst in en bekijk welke factoren uw organisatie goed voor elkaar heeft en welke verbeterd kunnen worden.

Bent u benieuwd naar onze aanpak, workshops en advies voor het vervolg, klik dan hier.