Klantwaarde - ilionx
Created with Sketch. Group 4 Group 10

Wat verstaan we onder klantwaarde?

Klantwaarde is datgene waarvoor de klant bereid is te betalen, waardoor je dus alleen waarde toevoegende activiteiten uitvoert. Niet waarde toevoegde activiteiten, verspillingen, worden geëlimineerd. Vanuit de klantwens wordt bepaald waar de klant de interne processen raakt en hoe deze activiteiten waarde toevoegen of juiste verspillingen zijn. Wanneer het een verspilling is wordt bepaald wat er verbeterd kan en moet worden middels quick wins, proces-, IT-verbeteringen en innovaties.

Het gaat niet alleen om het kleinschalig, kort-cyclisch en continu doorvoeren van veranderingen in het ritme van de klant, maar ook om grootschalige innovaties die worden geïnitieerd door IT of de business.

Organisaties die vanuit beide richtingen (outside-in en inside-out) verbeteringen doorvoeren leveren de meeste klantwaarde. Organisaties verschillen in hun focus op klantwaarde en vermindering van verspilling.

Benieuwd naar hoe uw organisatie ervoor staat? Test hier hoe ‘mature’ jouw bedrijf is op het gebied van klantwaarde en Operational Excellence.