Operational Excellence - ilionx
Group 4 Group 10

Hoe voorkom je als organisatie dat Operational Excellence een doel op zichzelf wordt en de aandacht voor jouw klant verslapt, waardoor jouw activiteiten niets meer te maken hebben met jouw klant?

Er was een tijd waarin je als bedrijf de keuze had. Namelijk:

  1. Je ging voor de beste kwaliteit producten en diensten;
  2. Je concurreerde op prijs door je organisatie en processen zo efficiënt mogelijk in te richten;
  3. Je onderscheidde jezelf vooral met flexibiliteit en de beste service.

Door de digitale transformatie zijn de spelregels veranderd. Dankzij nieuwe technologieën kunnen steeds meer organisaties goede kwaliteit leveren tegen lage kosten en dankzij maatwerk ook nog inspelen op de specifieke wensen van klanten.

Bedrijven die de concurrentiestrijd van nu winnen, zijn continue in staat om de verwachtingen van klanten te overtreffen. Op alle vlakken. Dat wordt ook wel operational excellence genoemd; in plaats van keuzes te maken tussen kwaliteit, efficiency en service, ben je voortdurend bezig met balanceren tussen die strategieën.

Dat vraagt nogal wat van de inrichting van je organisatie en processen, van de technieken die je toepast en de cultuur die binnen de bedrijfsmuren heerst.

Bij ilionx kennen we dit spanningsveld als geen ander. Op een pragmatische manier kunnen we komen tot een cultuur binnen je organisatie die gericht is op continue verbeteren, wat weer leidt tot een duurzaam concurrentievoordeel.

 

Maak een afspraakPage 1 Copy 3