waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Training Lean Six Sigma Yellow Belt

Wil jij graag weten hoe je bedrijfsprocessen duurzaam verbetert en welke manieren daar voor zijn en je je daarin meer wil verdiepen?

Of misschien hoor en zie je heel veel over Lean, maar weet je niet precies wat het is? Of loop je er tegenaan dat je heel veel verspilling of verbetering ziet, maar niet weet hoe je dat het beste kan aanpakken? Dan is de training Lean Six Sigma Yellow Belt echt iets voor jou.

De training duurt in totaal 2 dagen en is in Nederland ook wel bekend als Orange Belt. Internationaal is Yellow Belt de gangbare term. Lean Six Sigma is dé aanpak om processen gestructureerd, continu en aantoonbaar te verbeteren. Na deze Yellow Belt training kan je er in je eigen praktijk zelf mee aan de slag.

Aan het eind van deze training:

  • Weet je wat Lean Management en Six Sigma inhoudt
  • Weet je wat DMAIC, TIMWOOD, Kaizen, 5S, Kanban en VSM betekenen
  • Voer je zelfstandig kleine verbeteringen uit in je dagelijkse werkzaamheden
  • Ben je klaar om deel te nemen aan een Lean Management en/of Six Sigma project

Voor wie?

Deze training is voor iedereen die klant- en/of resultaatgerichter wil werken en aan de slag wil met het verbeteren van bedrijfsprocessen. Voorkennis van Lean Six Sigma is geen vereiste.

Het programma ziet er als volgt uit:

We starten met een introductie van Lean en Six Sigma en de aanpak DMAIC (Define, Measure, Analyse, Improve, Control). Vervolgens een eerste kennismaking met diverse onderwerpen en tools, zoals de Voice of the Customer, verspillingen identificeren en aanpakken (TIMWOOD), Visgraattechniek (Ishikawa), Control Chart (nulmeting) en uiteraard mag een beetje basisstatistiek niet ontbreken. Met iedere tool wordt geoefend, individueel dan wel in groepsverband. Soms aan de hand van een eenvoudig voorbeeld, maar als het even kan toegepast op de eigen praktijk.

De tweede dag staat in het teken van een Lean game, om daarmee echt te ervaren hoe je de Lean cirkel toepast en daarmee in een continue verbetercyclus komt. De laatste stappen in de DMAIC aanpak worden doorlopen en uiteraard wordt er weer geoefend en kennis gedeeld over de praktijkervaring n.a.v. het geleerde op de eerste dag. Deelnemers krijgen namelijk huiswerk mee tussen de eerste en tweede dag en deze bestaat uit het toepassen van het geleerde op je eigen praktijksituatie.

Een online examen is tevens onderdeel van deze training. Altijd spannend, maar dan ben je ook officieel gecertificeerd door een internationaal erkend instituut (IASCC) op dit vakgebied.

Praktische informatie

Duur: 2 dagen
Kosten: training €495,- en examen €195,-
Locatie: Utrecht of In-House
Planning: te bepalen in gezamenlijk overleg

ilionx is geaccrediteerd als training organisatie om LSS trainingen aan te bieden volgens de requirements van de International Association for Six Sigma Certification (IASSC).

Link gekopieërd