waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Training Lean Six Sigma Green Belt

Lean Six Sigma

Deze 8-daagse training maakt een verdiepingsslag in de methodiek en focust op Lean Six Sigma projecten.

Tijdens de training wordt gewerkt met een praktijkproject uit de eigen situatie van de deelnemer. De complete verbetercyclus wordt doorlopen, waarbij per fase de tools en methodieken worden behandeld en toegepast, zowel als oefening als in de eigen praktijk.

De focus ligt dus zowel op Lean, Six Sigma (meetbaar en aantoonbaar veranderen m.b.v. statistiek) als op de voor het realiseren van een duurzame verbetering relevante facilitaire en verandermanagementvaardigheden.

Aan het einde van deze training:

Heb je de complete DMAIC-aanpak doorleeft en heb je de competenties waarmee je in staat bent zelfstandig verbeter- en verandertrajecten te leiden. Na het succesvol afronden van de training en het examen ben je officieel Green Belt (theorie) gecertificeerd.

Voor wie?

Deze training is voor (aankomend) projectleiders van verbeterprojecten. Voorkennis van Lean Six Sigma is geen vereiste.

Het programma ziet er als volgt uit:

We starten met een introductie van Lean en Six Sigma, de aanpak DMAIC en generieke hulpmiddelen die bruikbaar zijn in iedere procesverbetering, zoals de Voice of the Customer, verspillingen identificeren en aanpakken (TIMWOOD) en de continue verbetercirkel.

Vervolgens wordt iedere dag een andere stap in de DMAIC-aanpak behandeld en wordt ook aandacht besteedt aan de project- en verandermanagementvaardigheden, zoals stakeholder management, rollen en dynamiek in een projectgroep, overwinnen van weerstand, faciliteren van workshops en de relatie met andere aanpakken zoals Agile en Scrum. Een case wordt gebruikt als leidraad om de diverse onderdelen en tools te oefenen. Uiteraard kan dit ook met de eigen praktijkcase van de deelnemer(s).

En als klap op de vuurpijl het examen. Na een grondige herhaling in de vorm van een teachback op de laatste dag volgt het theorie-examen.

Praktische informatie

Duur: 8 dagen
Kosten: Op aanvraag
Locatie: Utrecht of In-House
Planning: te bepalen in gezamenlijk overleg

ilionx is geaccrediteerd als training organisatie om LSS trainingen aan te bieden volgens de requirements van de International Association for Six Sigma Certification (IASSC).

Link gekopieërd