waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Training Lean Six Sigma Black Belt

Black Belts zijn veranderaars en toekomstige leiders binnen de organisatie en deze 8-daagse training is een uitbreiding op de Green Belt training.

Als Black Belt leer je om veranderingen succesvol door te (laten) voeren, ze aan te sturen en bedrijfsprocessen systematisch te analyseren en deze analyse om te zetten in de praktijk.

Aan het einde van deze training:

Ben je in staat analytische instrumenten te combineren met de belangrijkste aspecten van programma-, project- en verandermanagement. Je hebt de competenties om verbetertrajecten te leiden, aan te sturen en veranderingen te borgen. Na het succesvol afronden van de training en het examen ben je officieel Black Belt (theorie) gecertificeerd.

Voor wie?

Deze training is voor programma-en projectmanagers (Green Belts) van verbeterprojecten, die procesoptimalisatie projecten en Green Belts coachen, begeleiden en programma’s zelfstandig uitvoeren.

Voorkennis (en certificering) van Lean Six Sigma is een vereiste op het niveau van Green Belt.

Het programma ziet er als volgt uit:

Deze training is een verdieping op de onderwerpen uit de Green Belt training aangevuld met extra methodieken en tools, waarbij een grote focus ligt op de analyse-fase, waarin we volop met statistiek bezig zijn. De nadruk ligt op het leren welke tool en methodiek je wanneer, in welke situatie inzet. Dus niet alleen toepassen, maar vooral ook snappen waarom.

Verdieping vindt met name plaats op de Voice of the Customer (inclusief de KANO-analyse), meetsysteemanalyse, hypothese toetsen en de control charts. Extra onderwerpen die aanbod komen zijn Kaizen, projectselectie, risicoanalyse (FMEA), ontwikkelaanpak (QFD) en introductie DFSS (Design for Six Sigma).

Statistische verdieping vindt plaats met o.a. niet normaal verdeelde data, diverse analyses zoals Multivariate analyse en Design of Experiments (DoE). Daarnaast wordt veel aandacht besteedt aan de verander, leidinggevende, coachende en communicatieve vaardigheden van de deelnemers en bijbehorende methodieken.

En als klap op de vuurpijl het examen. Na een grondige herhaling in de vorm van een teachback op de laatste dag volgt het theorie-examen.

Praktische informatie

Duur: 8 dagen
Kosten: Op aanvraag
Locatie: Utrecht of In-House
Planning: te bepalen in gezamenlijk overleg

ilionx is geaccrediteerd als training organisatie om LSS trainingen aan te bieden volgens de requirements van de International Association for Six Sigma Certification (IASSC).

Link gekopieërd