Op aanvraag

Gamingworkshop informatieveiligheid Get’it

Wanneer Op aanvraag
Locatie Nader te bepalen
Kosten Per team. Op aanvraag.

Veilig omgaan met data, persoonsgegevens, documenten en vertrouwelijke informatie.

Dat verwachten we van elkaar en van onszelf, maar hoe moet dat precies tijdens onze alledaagse werkzaamheden? Waar moet je op letten? En, wie zijn eigenlijk die kwaadwillende personen die misleiden, hacken, phishen en data stelen?

Wil je jouw organisatie op een interactieve manier laten ervaren hoe een hacker te werk gaat, of hoe een social engineer jouw gegevens ontfutselt? Aan de hand van praktijkvoorbeelden uit het eigen werkveld verplaats je je in de schoenen van een hacker, social engineer en fraudeur. Daag jezelf en je collega’s uit door de security game Get’it te spelen!

Get’it is de interactieve game waardoor je je met je team kunt ontdekken hoe veilig of kwetsbaar de werkprocessen zijn en wat je eigen rol hierin is.

Hoe werkt het?

  • Leer de kwaadwillende personen kennen: de Hacker, de Fraudeur en de Social Engineer. Wat zijn dit voor types en wat willen ze eigenlijk ontdekken en stelen.
  • Teaming: Team Aanval versus Team Verdediging opzetten.
  • Bedenk je aanvallen: welke tactieken zetten jullie als kwaadwillende personen in om waardevolle data te krijgen of gewin te realiseren? En counter met verdedigingstactieken!
  • Bedenk de beste aanval- en verdedigingstechnieken en let the games begin!

Door vanuit verschillende perspectieven te denken, aan te vallen en te verdedigen, leren we je omgaan met situaties die op jouw dagelijkse werk van toepassing zijn.

De winst

  • Je leert je te verplaatsen in hoe een kwaadwillend persoon denkt en ontdekt zo welke (combinaties) van informatie interessant en waardevol zijn.
  • Je wordt je bewust, met je collega’s, van de impact van het verlies en misbruik van vertrouwelijke en privacygevoelige informatie.
  • Je leert risico’s en risicovol gedrag herkennen. Wanneer je het herkent, kun je het gaan aanpassen met elkaar.
  • Je oefent met elkaar welke oplossingen er zijn ter voorkoming van verlies en diefstal van waardevolle en privacy gevoelige informatie.
  • Je maakt een concreet actieplan met gerichte aanpassingen om de werkwijze en werkomgeving veiliger te maken.
  • Als team krijg je samen meer grip op informatieveiligheid.

Game based veranderen

Serious gaming passen wij graag toe wanneer wij veranderingen in organisaties teweeg willen brengen. De grootste weerstand bij verandering zit vaak in het begrijpen van het nut ervan en het al druk hebben met de dagelijkse werkzaamheden. Wanneer we deze verandering op een interactieve en avontuurlijke manier introduceren, slaag je er als organisatie veel beter in om een verandering daadwerkelijk succesvol te laten zijn.

Interesse gewekt?

Schrijf je met je team in voor deze gaming workshop and let the games begin.

Event Training icoon
Ilionx logo