Vergrootglas illustratie Waar ben je naar op zoek?

Toewerken naar de stip op de horizon

Strategische IT-beslissingen gaan niet meer alleen over technologie en kosten, maar vooral over business en opbrengsten.

Neem contact op

IT als stuwende kracht voor een wendbare organisatie.

Vandaag stuwt IT de business. Door digitale transformatie – wat meestal gelijk staat aan innovatie – kun je aanzienlijk concurrentievoordeel behalen en zelfs geheel nieuwe markten aanboren. IT is niet meer ondersteunend aan, maar ook bepalend voor het succes van de organisatie. De IT-strategie raakt steeds meer vervlochten met de business strategie. En vanwege de enorme potentie gaan strategische IT-beslissingen vandaag niet meer over technologie en kosten, maar vooral over business en opbrengsten. Het is de stuwende kracht voor een wendbare organisatie. Wat kan IT jouw organisatie opleveren?

IT-strategie als katalysator voor een wendbare organisatie

Vaak is de strategische koers wel duidelijk: wendbaarder worden, zodat je bijvoorbeeld de diverse voordelen van actuele technologie kunt benutten. Zie je de mogelijkheden al voor je? Om die te verwezenlijken, moet je de organisatie in beweging brengen. Met agile werken en bijvoorbeeld Rapid Application Development kun je al op korte termijn wendbaarder worden. Hoe? Onze experts helpen je graag op weg.

 

Met de strategiekaart op weg naar een wendbare organisatie

Als organisatie werk je toe naar de stip op de horizon. De route op de strategiekaart is echter anders dan vroeger, omdat de markt turbulent is en de ontwikkelingen snel gaan. Wendbaarheid is de sleutel tot succes. Daarom is de strategie minder in beton gegoten en voornamelijk ambitie gedreven. En de realisatie van de strategie? Die is vooral flexibel, agile en kort-cyclisch. Het is des te belangrijker dat je organisatie in beweging komt. De verandering kun je ook wel zien als een route waarbij vooral de eerste stappen concreet zijn. Het doel is onveranderd: IT faciliteert de business. Zo praktisch en concreet mogelijk.

Strategische wendbaarheid door flexibiliteit en agile werken

De kunst zit hem in weten wat er op IT-vlak allemaal mogelijk is en bedenken hoe dat in jouw organisatie van waarde kan zijn. Je moet dus goed begrijpen hoe de business werkt en wat ze nodig heeft. Bovendien verandert je mindset: je kunt een strategie niet meer beperken tot technologie, ook de werkprocessen horen er nu bij, net als verandermanagement. Want uiteindelijk zijn het de mensen op de werkvloer die de potentie van IT moeten verzilveren.

Wendbaarheid: van IT-strategie tot beweging

Zoek je verfrissende ideeën hoe IT van waarde kan zijn voor jouw organisatie? Wil je de organisatie in beweging brengen? Onze experts hebben ervaring met strategische vraagstukken van ieder formaat. Als teamplayer schakelen we moeiteloos tussen de verschillende expertises die het IT-speelveld kent. We zijn net zo thuis in security en data als in businessprocessen en veranderkunde. Juist die combinatie zorgt voor krachtige ideeën en voor oplossingen die in de praktijk goed uitpakken. Daar kom je verder mee.

Link gekopieërd