Thema: De wendbare organisatie

Wie zich het beste kan aanpassen wint.

Het concurrentiespeelveld van veel bedrijven begint steeds meer op de natuur te lijken. Je hoeft niet meer de grootste en sterkste te zijn om te overleven; het zijn de meest wendbare organisaties die overleven. Wie zich het beste kan aanpassen aan de nieuwe realiteit, wint. Flexibel zijn is gemakkelijker voor een start-up dan voor een grote organisatie die al langer meedraait en dus gewend is om op een bepaalde manier te werken. Niet voor niets zijn het meestal nieuwkomers die disruptive businessmodellen introduceren.

Hoe zet je een visie en strategie om in praktische wendbaarheid?

Nu ontbreekt het meestal niet aan ambitie bij grotere, bestaande organisaties. Maar hoe zet je een visie en strategie om in praktische wendbaarheid en innovatie? Verouderde systemen, cultuur, kennis en gebrek aan sturing zijn vaak onderliggende problemen.

Meteen impact

Bij ilionx helpen we om je organisatie wendbaar te maken; hoe richt je je architectuur en processen in om flexibel te worden en te blijven? Daarvoor leveren we niet alleen de technische expertise, maar ook consultants aan die verstand hebben van processen, cultuur en gedragsverandering. Het unieke aan ilionx is naast dat we deze verschillende disciplines in huis hebben, onze pragmatische aanpak. We blijven altijd zoeken naar manieren waarop we door middel van kleine en grote verbeteringen waarde kunnen toevoegen.

Gebruikers moeten vooral zelf overtuigd zijn van de oplossing.

Niet alleen cloud en agile, maar ook gedrag

Een manier om technologie te gebruiken om wendbaarder te worden, is het implementeren van een flexibele cloud-architectuur. Behalve dat we daarbij kunnen helpen, brengen we ook de juiste structuur aan om grip te houden op alle lopende en toekomstige veranderingen en op de agile teams. Maar het belangrijkste is dat veranderingen op de juiste manier worden geïmplementeerd. Daarom ondersteunt ilionx bij het managen van de verandering. Wij hebben ervaren dat het succes van een veranderaanpak meer is dan inspireren, goed uitleggen, trainen en ondersteuning bieden: gebruikers moeten vooral zelf overtuigd zijn en deelgenoot worden van de oplossing.

Ook uw organisatie wendbaar houden?

Gebruikers moeten vooral zelf overtuigd zijn en deelgenoot worden van de oplossing. Hoe dat werkt? Wij helpen u graag verder.

Wilt u een afspraak maken?

Relevante onderwerpen

Ilionx logo