Vergrootglas illustratie Waar ben je naar op zoek?

Niet het proces maar de prestatie telt

Terwijl wij ons buigen over jouw ICT-beheer, kun jij de juiste koers bepalen voor je dienstverlening.

Neem contact op

Service delivery: fundament voor jouw ICT-dienstverlening.

Een IT-omgeving zo sterk als een mammoettanker. Dat is het fundament voor een succesvolle organisatie. Terwijl je inspeelt op veranderingen in de markt, heb je een goed primair proces nodig zodat alles doordraait. Hoe je dat organiseert? Met duidelijke afspraken én een IT-partner die je optimaal ondersteunt en met je meedenkt over Smart ICT Services. Zo’n partner vind je in ilionx. Terwijl wij ons buigen over jouw ICT-beheer, kun jij de juiste koers bepalen voor je dienstverlening.

Met service delivery meer regie over je IT-omgeving

Sinds de komst van de cloud lopen het IT-landschap en complexiteit gelijk op. Ondertussen is downtime uit den boze in een omgeving waar veel met data wordt gewerkt, kritieke infrastructuren worden aangestuurd, of publiek, consumenten, patiënten of burgers worden bediend. Service delivery is een belangrijk onderdeel van de samenwerking met je IT-partners en -leveranciers. Je spreekt goede SLA’s en KPI’s af over IT service management. Door de complexiteit kan het creëren en behouden van overzicht een uitdaging zijn. Als IT-partner helpen wij je graag om de regie te krijgen over service delivery. Samen onderzoeken we waar je staat en waar je naartoe wil. We denken met je mee hoe je weer in control komt over leveranciersmanagement en welke eisen passend zijn. Zo haal je het maximale uit de verschillende samenwerkingen en kun je in volle vaart vooruit met je dienstverlening.

ilionx (voorheen QNH) eerste AWS Service Delivery Partner voor Microsoft Workloads

Ga naar nieuws

Meer flexibiliteit met het selfservice portaal

Nadat afspraken over het service level zijn gemaakt, wil je natuurlijk inzicht in je totale IT-omgeving. Een selfservice-portaal biedt naast dit inzicht ook flexibiliteit. Verschillende abonnementen kun je makkelijk aan- of uitzetten. Ook houd je overzicht op wat er achterliggend en ernaast aan applicaties geleverd wordt. Met monitoringtools zie je problemen al aankomen voor ze daadwerkelijk moeilijkheden opleveren. Snel ingrijpen is hierdoor mogelijk, waardoor je downtime of bugs voorkomt. Natuurlijk staan onze service delivery managers altijd klaar om met je mee te denken.

Service delivery: niet het proces maar de prestatie telt

We begrijpen goed dat je behoeften veranderen door de ontwikkelingen die de organisatie doormaakt. De harde afspraken die in SLA’s gegoten zijn, zien wij als basis voor de ICT services die we leveren. Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, hebben we experts in huis die je bij ieder denkbaar vraagstuk kunnen helpen. Gooi die zorgen over je IT-omgeving maar over boord.

Link gekopieërd