Vergrootglas illustratie Waar ben je naar op zoek?

Haal meer waarde uit je data

Verzamelde bedrijfsdata opent de deur naar meer inzicht in en het verbeteren van bedrijfsprocessen.

Neem contact op

Van data naar waarde: hoe krijg je inzicht in je processen?

Veel organisaties willen meer uit hun data te halen, om bijvoorbeeld de klant beter te bedienen, hun werkwijze te verbeteren of om productinnovaties door te voeren. Inzicht verkrijgen uit bedrijfsdata is een belangrijke stap richting het verbeteren van processen. Hoe? Daar helpen we je graag mee.

Verzamelde data opent de deur naar meer inzicht in bedrijfsprocessen. Zo kun je met data science-modellen inschattingen en voorspellingen doen. Met de cruciale inzichten die je opdoet, kun je je dienstverlening en productaanbod verbeteren. Naast het stellen van gerichte vragen, kun je ook meer exploratief te werk gaan. Er liggen dan geen KPI’s aan ten grondslag, maar er wordt met name gekeken welke inzichten je kunt verkrijgen uit een grote bak met bedrijfsdata.

Waarde halen uit data met selfservice

Nu organisaties steeds meer datagedreven worden, is data niet langer ondersteunend bij het nemen van beslissingen, maar leidend. Dit betekent ook een verandering in het gedrag van medewerkers. Zij zijn vaker zelf in staat om te bepalen welke data ze nodig hebben om hun werk goed te doen. Het gevolg? Het einde van standaard rapporten en dashboards én het begin van selfservice.

Medewerkers gaan zelf informatieproducten maken met onder andere nieuwe doorsnedes van de data en met toevoeging van nieuwe externe data. Hierdoor krijgen ze nieuwe inzichten, nemen ze betere beslissingen en tillen ze de organisatie naar een hoger niveau.

Inzicht in processen met process mining

Door process mining in te zetten, krijg je inzicht in processen. Je ziet daadwerkelijk hoe een proces verloopt, waar de knelpunten zitten en waar het proces afwijkt van de norm. Ook kun je met process mining de datakwaliteit onder de loep nemen. Door vervolgens datavisualisatie te gebruiken, wordt helder waar de bottlenecks zitten. Vervolgens kun je doelen stellen voor verbetering. Door de toenemende vraag én het aanbod van data kan er steeds gerichter naar processen worden gekeken. Op deze manier kun je steeds beter duiden waar verbeteringen te behalen zijn en haal je maximale waarde uit je data.

Op inzicht gestuurde processen

Ook grip op jouw processen krijgen? Inzicht vormt de schakel tussen een knelpunt, een stip op de horizon en de uiteindelijke verbetering. Onze experts op het gebied van dataplatformen, data analytics, process mining en business intelligence delen graag hun kennis met jou om gericht obstakels in je processen aan te pakken. Wat jouw doelstellingen ook zijn: samen brengen we een positieve kettingreactie teweeg.

Link gekopieërd