Vergrootglas illustratie Waar ben je naar op zoek?

Succesvol datagedreven werken

Met behulp van gestructureerde data kun je KPI’s monitoren en peilen of de organisatie nog op koers ligt.

Neem contact op

Sturen op data: datagedreven werken dankzij het meten van processen.

Met behulp van gestructureerde data kun je KPI’s monitoren en peilen of de organisatie nog op koers ligt. Door te meten, wordt het mogelijk tactisch te sturen, je proces aan te passen en je doel te behalen. Heb jij een businessuitdaging waar data de oplossing voor kan bieden? Lees dan snel verder!

Datagedreven bedrijfsvoering door monitoren bedrijfsprocessen (KPI’s)

Innovatie en wendbaarheid staan hoog op de veranderkalender van veel bedrijven. Met de data die in de organisatie aanwezig is, kun je analyseren in hoeverre je op weg bent om die doelen te realiseren. Door voortgang te meten, wordt het duidelijk waar je bij kunt sturen en krijg je grip op processen. Dit kun je bijvoorbeeld doen voor de volgende KPI’s:

  • Complexiteit voor de gebruiker verlagen. Overheidsinstanties werken bijvoorbeeld toe naar één ingang, zodat de burger niet langer van loket naar loket wordt gestuurd.
  • Processen efficiënter inrichten, zoals in de industriële sector waar bedrijven met data uit productielijnen kunnen voorspellen wat de kwaliteit van de output is.
  • Beheersbaar houden van kosten en ziekteverzuim. Met name binnen zorgorganisaties en het onderwijs is dit een belangrijk doel voor het verhogen van de productie en het optimaliseren van de personele inzet en andere capaciteit.

Data governance als belangrijke stap richting datagedreven werken

Ga naar referent

Data als oplossing: meet, stuur bij en verbeter je processen

Veel bedrijven kiezen voor een datagedreven bedrijfsvoering. Data maakt processen meetbaar en dat levert bestuurders inzicht op waarmee ze hun processen verder kunnen verbeteren. Met onder andere automated process optimization en machine learning worden processen gestroomlijnder. Doordat data in alle lagen binnen de organisatie beschikbaar is, kan eenvoudig worden gekeken of de organisatie nog op koers ligt, of dat de doelstellingen van de horizon zijn verdwenen.

Word een datagedreven organisatie

ilionx helpt je met veel plezier met het opstellen van een roadmap om datagedreven te worden. Vanuit ons Cloud Analytics Competence Center denken we met je mee hoe je data verzamelt en hier de meeste waarde uit haalt. We kunnen ook ondersteunen bij de technische- en beheerkant van het verhaal. Ons partnership met Microsoft zorgt ervoor dat we altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

Link gekopieërd