Vergrootglas illustratie Waar ben je naar op zoek?

Eenvoudig en slim samenwerken

Door meer vrijheid, flexibiliteit en zelfstandigheid kunnen medewerkers efficiënter werken.

Neem contact op

Effectief samenwerken als hefboom voor sociale innovatie.

Wil jij slimmer en effectiever samenwerken? Een duidelijke informatiestructuur en een eenduidige manier van werken helpen hierbij. Wet- en regelgeving vormt echter vaak een uitdaging. En hoe pak je het aan als je veel samenwerkt met mensen van buiten de organisatie?

Ketensamenwerking: effectief samenwerken door overzicht en goede informatiestructuur

Er is niets zo frustrerend als het niet kunnen vinden van de juiste informatie. Wil je dat iedereen snel de juiste stukken te pakken krijgt, dan is een uniforme indeling, naamgeving en digitale opslag van documenten een must. Of medewerkers nu een vaste werkplek hebben, thuiswerken of met hun device het veld in gaan.

Slimmer samenwerken door een 360 graden klantbeeld

Het hanteren van een vaste documentenstructuur is vaak een vereiste vanuit wetgeving en ISO-certificeringen. Wist je dat eindklanten hier ook de vruchten van plukken? Door een gestructureerde digitale werkomgeving heeft de hele organisatie realtime hetzelfde 360 graden klantbeeld. Met als resultaat dat klanten, patiënten of burgers sneller en beter worden bediend. Iedereen heeft immers dezelfde informatie als uitgangspunt.

Werken in teamverband om de productiviteit van medewerkers te verhogen

Een duidelijke structuur is ook belangrijk binnen softwareprogramma’s. Door in bijvoorbeeld Microsoft Teams een standaard proces te volgen, zet iedereen de juiste stappen en krijgen alle medewerkers hun eigen 360 graden cockpit met een overzicht van alle projecten waar zij bij betrokken zijn. Zo kunnen medewerkers hun werk optimaal inrichten én het heeft positieve invloed op hun productiviteit.

Governance door goede samenwerking en communicatie

Ketensamenwerking is een aanjager van innovatie. Uiteraard is het belangrijk dat derden niet zomaar toegang krijgen tot alle bestanden. Met goed ingerichte governance (identity and access management) organiseer je de rechten om bestanden te openen en te bewerken op de juiste manier.

Samenwerking verbeteren dankzij steeds meer overzicht

Gelukkig komt er steeds meer software die effectief samenwerken mogelijk maakt. We gaan langzaam toe naar een fluid framework, waarbij we werken met informatieblokken die op verschillende plekken terugkomen. Artificial intelligence is nu al verwerkt in Office-programma’s en dit gaat een grotere rol spelen in onze manier van werken. Uiteindelijk gaan we toe naar een single pane of glass, waarin alle digitale informatie vanuit verschillende bronnen samenkomt in één scherm. Medewerkers zien met behulp van dashboards en Power BI hoe ver ze zijn met team- en persoonlijke doelstellingen. Werkgevers krijgen op deze manier inzicht in hoe communicatiestromen lopen en hoe het staat met de organisatiedoelstellingen.

Effectief samenwerken als kracht van jouw organisatie

Heb je praktische vragen over het slim inrichten van de digitale werkplek? Of heb je hulp nodig bij het uitwerken van een visie over samenwerken? Wij denken met je mee vanuit de proces-, IT- én de juridische kant. Ook ondersteunen we bij de uiteindelijke adoptie door de medewerkers. Zo wordt samenwerken de kracht van jouw organisatie!

Link gekopieërd