Vergrootglas illustratie Waar ben je naar op zoek?

Digitale adoptie zorgt voor succesvol en duurzaam gebruik van de digitale werkplek.

Hoe zorg je ervoor dat jouw medewerkers de overstap naar een digitale werkplek met succes doorlopen? En dat ze alle voordelen van bijvoorbeeld het intranet of Microsoft Teams benutten? Het antwoord: een goede adoptie-aanpak. Met de aanpak van ilionx werk je gefaseerd toe naar een duurzame user adoption.

Adoptie van de digitale werkomgeving: stel de behoeftes van medewerkers centraal

Medewerkers zo goed mogelijk ondersteunen in hun dagelijkse werkzaamheden. Dat is het ultieme doel van een digitale werkplek. Ons adoptietraject borduurt hierop voort. Daarom brengt ons multidisciplinaire team techniek, mens en proces bij elkaar. Zodra jij het startsein geeft, maken wij verschillende doelgroepen en hun werkprocessen inzichtelijk. Samen met de gebruikers fantaseren we over de ideale werkplek. We onderzoeken de verschillende behoeftes en hoe technologie hierin het beste kan ondersteunen. De volgende stap? Het opstellen van het adoptieplan waarin de volgorde van de implementatie wordt vastgesteld.

Verandermanagement & adoptie

Als je technologie wil inzetten als katalysator van businessinnovaties, is het belangrijk dat IT vóór mensen werkt, in plaats van dat mensen werken mét IT.

Lees verder

Efficiënt samenwerken begint bij gebruikersadoptie van de online werkplek

Of het nu gaat om het gebruiken van een nieuwe app of een complete Office 365 adoptie: een nieuwe manier van werken kan een complexe aangelegenheid zijn. Het is dan ook niet gek dat niet iedereen hier even enthousiast van wordt. Door de voordelen, zoals tijdswinst of gebruikersgemak, inzichtelijk te maken, verlagen we de drempel voor deze groep. Hiernaast hebben we aandacht voor de benodigde kennis en competenties. Zo realiseren we een zachte landing in de nieuwe omgeving. We brengen verschillende doelgroepen in kaart op basis van functies en digitale vaardigheden, zodat iedere medewerker de training krijgt die hij nodig heeft.

De adoptie van digitaal werken is cruciaal voor duurzame nieuwe werkgewoontes

Tijdens het hele adoptietraject werken we nauw samen met de marketingcommunicatie-afdeling om iedereen op de hoogte te houden van de voortgang. Zo blijven medewerkers betrokken. Doordat we werken in korte sprints, is er direct ruimte voor het geven en verwerken van feedback. Continu blijven verbeteren en aanpassen is uiteindelijk ook belangrijk om een hoge adoptiegraad op de lange termijn te borgen.

Maximale winst uit je IT-investering met duurzame adoptie

Wil jij een digitale werkplek inrichten en heb je hulp nodig bij de implementatie en gebruikersadoptie? Of heb je al een digitale werkplek, maar is de adoptie niet naar wens? Wij weten als geen ander hoe je medewerkers enthousiast maakt voor nieuwe technologie, zodat je het maximale uit je IT-investering haalt. Samen gaan we voor een duurzaam resultaat!

Link gekopieërd