Vergrootglas illustratie Waar ben je naar op zoek?

Klantenbinding binnen handbereik

Met een 360 graden klantbeeld klanten beter begrijpen, bereiken en bedienen. Een begrepen klant vormt de basis voor een goede klantenbinding.

Neem contact op

Klantenbinding binnen handbereik met een 360 graden klantbeeld.

Iedereen weet dat een begrepen klant de basis vormt voor goede klantenbinding. En: hoe meer je weet van je klant, hoe gerichter je deze kunt helpen. De ontwikkeling van dat klantbeeld valt of staat met data. Hoe verkrijg én verbind je alle informatie op een goede manier en AVG-proof, zodat je uiteindelijk van alle losse informatie een integraal klantbeeld creëert? En hoe verbeter je vervolgens de customer journey, zodat deze aansluit bij het klantbeeld? Voor deze vragen én andere over klantenbinding staat ilionx klaar met antwoorden.

Met een 360 graden klantbeeld je klanten beter begrijpen, bereiken en bedienen

Iedere klant, individu of bedrijf, is gebaat bij een zo persoonlijk mogelijke benadering. Je wil jouw product op het juiste moment, op de juiste plaats, op de juiste manier bij de juiste klant aanbieden. Data speelt hierin een sleutelrol en maakt gerichte communicatie mogelijk. Hoe? Bij ieder contactmoment leer je de klant beter kennen, doordat je relevante informatie verzamelt. Dit geeft je inzicht in de gewoontes, eisen, wensen en gedragingen van klanten. Hierdoor herken én voorspel je hun gedrag. Zo anticipeer je op klantgedrag, personaliseer je de customer journey en bedien je de connected customer optimaal.

In hoog tempo naar de finish: een app voor wielerevenement Hago Limburgs Mooiste

Ga naar referent

Van losse klantdata naar klantenbinding met een integraal klantprofiel

Het interpreteren van informatie, start met het verzamelen en samenvoegen van losse klantdata. Datamanagement is daarom onlosmakelijk verbonden met het creëren van een integraal klantprofiel. De experts van ilionx weten als geen ander hoe je data combineert en hier waardevolle inzichten uit opdoet. We houden altijd rekening met de richtlijnen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Grip op klantrelaties krijgen

De creatie van een klantbeeld maakt het mogelijk om waarde toe te kennen aan je klant. Een terugkerende, loyale klant ontvangt een hogere klantwaarde, wat de aanleiding kan zijn voor proactieve dienstverlening. Denk bijvoorbeeld aan het aanbieden van extra diensten of het attenderen op het verlopen van een contract. Door de bepaling van klantwaardes weet je beter hoe je een klant kunt benaderen en welke gepersonaliseerde diensten je kunt aanbieden.

Vanuit 360 graden klantbeeld naar een gepersonaliseerde klantreis

Bij een 360 graden klantbeeld hoort een 360 graden aanpak. Van ideevorming, tot strategie en uitvoer: ilionx ondersteunt je op alle vlakken op weg naar een gepersonaliseerde klantreis. Dit doen we met passie voor IT en respect voor privacy. Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact met ons op.

Link gekopieërd