Java

Over Java

Java staat aan de basis van vrijwel elk type netwerkapplicatie en geeft de norm aan als het gaat om het ontwikkelen en beschikbaar maken van mobiele applicaties, games, webinhoud en bedrijfssoftware. Met Java, dat wereldwijd meer dan 9 miljoen ontwikkelaars kent, worden op efficiënte wijze interessante applicaties en services ontwikkeld, geïmplementeerd en gebruikt. Van laptops tot gegevenscentrums, gameconsoles tot wetenschappelijke supercomputers, mobiele telefoons tot internet, Java is overal.

ilionx en Java

Ons team van Java-professionals kenmerken zich als echte vakmensen. Zij beschikken over diepgaande kennis van Java gebaseerd op jarenlange ervaring bij onze opdrachtgevers. Al onze consultants hebben onder andere hun Oracle-certificering op zak. Door hun enthousiaste en pragmatische houding zijn zij gewilde collegae voor het vervullen van opdrachten. Uiteraard is ilionx ook partner van de Nederlandse Java User Group (NLJUG).

Snelheid speelt een steeds belangrijkere rol bij het introduceren van nieuwe (online) diensten. Dat betekent dat er hoge eisen worden gesteld aan softwareontwikkelaars; niet alleen moeten ze op de hoogte zijn van de nieuwste technologische ontwikkelingen, het is ook belangrijk dat ze de opdrachtgever nauw betrekken in het ontwikkelproces en ruimte laten voor veranderende inzichten.

Het Java-team van ilionx is expert op het gebied van software development met Java en vele aanverwante technologieën en frameworks. De Java-dienstverlening wordt aangeboden op locatie of vindt deels bij ilionx plaats, in overleg met u. Wij hebben substantieel ervaring in het dragen van project- en leveringsverantwoordelijkheid.

Scrum/Agile

Bij voorkeur werkt ilionx op een Agile manier. We hebben dan ook ruime ervaring met Scrum. Deze Agile benadering van development zorgt ervoor dat u controle houdt over de functionaliteit, terwijl er snel ingesprongen kan worden op veranderende inzichten. Want dát er tijdens een project dingen veranderen, is een gegeven. In de traditionele waterval-aanpak in software development was het moeilijk hier op in te spelen, maar met Agile en Scrum gaan we hier juist van uit en zorgen ervoor dat u als klant altijd aan het roer blijft.

Ervaring

Op het gebied van enterprise backends werkt ilionx niet alleen met Java, maar ook met Scala. Daarnaast maken we gebruik van frameworks zoals Spring en JEE en wordt op het frontend-gebied gebruik gemaakt van AngularJS en JQuery. Of het nu gaat om hybride of separate oplossingen; onze voorkeur gaat altijd uit naar een gescheiden backend en frontend.

Ook werkt ilionx met lightweight open source-oplossingen als Jetty en Tomcat en hebben we ruime ervaring met een oplossing als IBM Websphere. Deze expertise ligt zowel bij het opzetten van een nieuwe omgeving(en) als bij het optimaliseren van reeds bestaande omgevingen. Dit doen we volgens een beproefd stappenplan en bijbehorende optimalisatiescan. Daarnaast werkt ilionx met diverse Cloud-oplossingen. Op het gebied van dataopslag kunnen onze experts u helpen met relationele database-oplossingen zoals Oracle en MySQL, maar ook met NoSQL oplossingen als MongoDB.

Onze partners
Nieuws

Lekker leuk koken – voor iedereen

Niet iedereen is een geboren top chef. En voor mensen met een verstandelijke beperking is het soms...

Blog

Succesvol concurreren met startups: het kan wel

Je kunt tegenwoordig haast geen blog of artikel in de media meer lezen over technologie zonder dat de term...

Twitter

@: Lekker leuk koken voor iedereen! Met en werkt ilionx aan het platform: Lekker Leuk Koken…