t=0 - ilionx
Created with Sketch. Group 4 Group 10

Is uw BI omgeving meegenomen in het AVG traject?

Veel bedrijven hebben de voordeur goed dicht gezet aangaande de AVG: de primaire systemen worden onder de loep genomen. Aan de achterkant hebben ze echter vaak een Business Intelligence (BI) omgeving die niet of onvoldoende is mee genomen in een DPIA (Data Protection Impact Assessment). Hierdoor staat de deur aan de achterkant eigenlijk open. Er kunnen gemakkelijk allerlei privacy gevoelige data worden geraadpleegd en gedistribueerd. Dit komt vaak doordat bedrijven zich niet bewustzijn van, welke privacygevoelige data er beschikbaar is in de BI omgeving en wie daar toegang door heeft. ilionx heeft een standaard aanpak voor een DPIA op de BI omgeving.

We beginnen met t=0. Wat zit er op dit moment al in de omgeving, die door de jaren heen geëvolueerd is. We zien vaak dat BI omgevingen alleen maar uitgebreid worden en dat er geen actief beleid is op het opruimen van de omgeving. Zo kan het goed zijn dat er data in geladen wordt met persoonsgegevens waarvan het doel tot verwerking in de BI omgeving niet meer duidelijk is. Ook komt het regelmatig voor dat medewerkers autorisaties hebben die horen bij een rol die de medewerker inmiddels niet meer heeft.

Door een DPIA te doen op de BI omgeving bepalen we t=0. We brengen in kaart welke gegevens de BI omgeving bevat, hoe deze gegevens aangeleverd worden en wie daar toegang toe hebben. Op basis van deze uitkomsten wordt er een plan gemaakt om de business intelligence omgeving AVG compliant te maken en daarin wordt ook het verleden meegenomen. De uitvoering van de DPIA en het opstellen van het plan wordt door een multidisciplinair team van ilionx gedaan. In dit team zitten zowel data- en BI specialisten als privacy juristen.

Het plan kunt u vervolgens zelfstandig, samen met ilionx of volledig door ilionx uit laten voeren.

Heb je een vraag, wij helpen je graag verder.

Informatie inspireert! Wil je in contact komen met één van onze experts? Wij helpen je graag. Neem contact op via onderstaande button.

Arjan van Dijk
avandijk@ilionx.com

Maak een afspraakPage 1 Copy 3