waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

De Nationale ombudsman rekent op ilionx als adviespartner informatiebeveiliging

Nationale ombudsman

Als je klachten of vragen hebt over de overheid, kun je bij de Nationale ombudsman terecht.

Deze onafhankelijke instantie behandelt klachten over bijna alle overheidsinstanties. Dit moet natuurlijk wel secuur en veilig gebeuren. ilionx ondersteunt de Nationale ombudsman daarom met advies op het gebied van informatiebeveiliging. Marjan Vogelpoel, controller bij de Nationale ombudsman, vertelt wat ilionx als partner voor de instantie betekent.

Een paar extra hersenen

“We hebben weinig capaciteit beschikbaar voor informatiebeveiliging”, vertelt Marjan. “Om ons beleid toch goed te borgen en te verbeteren, hebben we een aanbesteding uitgeschreven. De twee belangrijkste eisen die we stelden, waren het voldoen aan de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) en het hebben van een partij die kennis heeft van informatiebeveiliging en privacy. Welke strategie kies je voor informatiebeveiliging en hoe zet je deze om in beleidsmaatregelen? ilionx kwam als sterkste leverancier naar voren. De consultants weten zich te verplaatsen in onze organisatie en geven ons het passende advies.”

"ilionx kwam als sterkste leverancier naar voren. De consultants weten zich te verplaatsen in onze organisatie en geven ons het passende advies."

Marjan Vogelpoel, controller bij de Nationale ombudsman

Van nulmeting naar volledig in control

Het doel van de Nationale ombudsman is om aan het eind van het jaar 2020 in control te zijn. ilionx startte daarom met een nulmeting waarin is geïdentificeerd waar de organisatie staat qua beveiliging en is aansluitend bepaald waar ilionx bij kon helpen. Marjan: “Uit deze meting kwamen goede voorstellen naar voren en inmiddels zijn we al met twee trajecten gestart. Zo richten we nu een GRC-tool in om maatregelen te beheersen en is in kaart gebracht welke maatregelen getroffen moeten worden in het kader van de AVG. Het is heel veel werk, maar ik weet dat het gaat lukken om ons doel te behalen. We kunnen snel schakelen met elkaar en de consultants zijn proactief en pakken veel op. Ze helpen ons daar waar ze kunnen en ontzorgen ons echt.”

Link gekopieërd