waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Met één druk op de knop rapportages genereren door Power BI implementatie

Als je duizenden ICT-professionals in contact brengt met opdrachtgevers, is het belangrijk om te weten hoe succesvol deze projecten zijn.

Myler, een online netwerk dat ICT’ers en opdrachtgevers verbindt, wilde graag met één druk op de knop verschillende rapporten kunnen genereren om daar beter inzicht in te krijgen. Dankzij de dashboards in Microsoft Power BI kan dat nu. Myler ontwikkelde de oplossing samen met ilionx. “Geen consultants die zichzelf onmisbaar willen maken, maar een betrokken team dat een afgerond project oplevert.”

Myler is een online platform dat arbeidsrelaties slimmer wil organiseren. Vanuit het netwerk met circa 42.500 ICT-professionals kan het bedrijf een pool aan ICT’ers rondom een opdrachtgever inrichten. Myler kan het gehele resource-, payrolling- en contractproces organiseren en faciliteren. Naast grote overheidsinstellingen heeft Myler tientallen andere bedrijven binnen de verzekeringsmarkt, retail, automotive, high-tech en IT als klant.

Allerlei verschillende workflows

“Het proces van aanvraag tot plaatsing van een ICT’er kent een aantal stappen”, vertelt Coen Boxem, IT-manager bij Myler. “Een opdrachtgever doet een aanvraag, ons recruitment-team gaat op zoek naar de juiste mensen of professionals reageren zelf. Daarna vindt een intakegesprek plaats en na de selectieprocedure gaan mensen aan de slag. Bij iedere stap is het handig om precies te weten hoe we presteren.” Daarbij hoort ook het sturen op uitval. “Het is leuk om je successen te benoemen, maar je haalt er nog veel meer uit als je in beeld hebt waar je minder succesvol in bent. Waarom wordt iemand bijvoorbeeld niet geselecteerd? Dat kan zijn omdat de expertise en competenties niet aansluiten, maar het is ook mogelijk dat het tarief niet goed is.”

Die data wordt bijgehouden in workflows. Wat ontbrak, was een hulpmiddel om overzichtelijke rapportages te maken. Zo gebruikt de sales director een rapportage om wekelijks met accountmanagers en het resource-team door te nemen.

"Je hoeft nu geen discussies meer te voeren of de data klopt of niet. Er is één waarheid."

Coen Boxem, Integration Manager bij Myler. B.V.

Tijdwinst

Welke tooling kun je het best inzetten om alle data om te zetten in bruikbare gegevens? Om daarachter te komen, werd een proof of concept georganiseerd met twee pakketten. De keuze viel uiteindelijk op ilionx als partner om Microsoft Power BI te implementeren.

In vier sprints hebben Myler en ilionx dashboards ontwikkeld rondom recruitment, contractbeheer en finance. Daarbij zijn koppelingen met het interne matchingssysteem en met AFAS ERP gerealiseerd. Dankzij de gegevens uit de dashboards is het overleg tussen sales en recruitment een stuk concreter geworden. Coen Boxem: “Je hoeft nu geen discussies meer te voeren of de data klopt of niet. Er is één waarheid. Ook rapporteren we wekelijks aan onze aandeelhouders over het aantal contracten en andere belangrijke prestaties. Tot voor kort moesten we gegevens uit allerlei verschillende bronnen bij elkaar zoeken; een klus waar we iedere week wel een paar uur mee bezig waren. Bij de maandafsluiting hebben we nog uitgebreidere rapportages nodig, waarbij er geen onderlinge verschillen moeten zijn. Met één druk op de knop hebben we nu een rapport, wat flinke tijdwinst oplevert.”

Gezamenlijke prestatie

Matthijs Vogt, consultant bij ilionx, vertelt dat zijn team de tool nadrukkelijk samen met Myler heeft ingericht. “De combinatie van onze ICT-expertise en de uitgebreide kennis die Myler van zijn data heeft, zorgde ervoor dat dit goed werkte. We hebben het niet zomaar neergezet, maar een paar mensen opgeleid, zodat ze zelf een dashboard kunnen maken.”

Over het eindresultaat is Myler erg te spreken. Coen Boxem: “We waren niet alleen onder de indruk van de mogelijkheden die het pakket bood, ook het enthousiasme en de kennis van ilionx spraken ons bijzonder aan. Ze dachten bovendien goed mee met wat we wilden. De energie in het team zorgde ervoor dat het echt leuk was om samen te werken. Ook positief is dat ilionx het resultaat heeft overgedragen aan de organisatie. Vaak zie je dat consultants zichzelf onmisbaar willen maken, maar dit project is echt afgerond. Onze business-analist Harmen van Munster heeft inmiddels zelf in een aantal sprints nieuwe aanvullingen ontwikkeld. Als we straks andere data willen ontsluiten die nog niet in het model zitten, zal ilionx weer de partij zijn om mee samen te werken.”

Heb je een vraag? Wij helpen je graag verder

Informatie inspireert! Wil je in contact komen met één van onze experts? Neem contact op via onderstaande button.

Ik wil meer weten over dit project
Link gekopieërd