waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Hearst Netherlands brengt sales en facturatie samen in Salesforce voor eenduidige omzetcij

Hearst Netherlands

Misschien zegt het bedrijf Hearst Netherlands je niet zoveel, maar je bent vast wel bekend met een van deze magazines: Cosmopolitan, ELLE, Men’s Health, Quote, National Geographic of Quest.

En deze titels zijn slechts een greep uit de merken van uitgeverij Hearst. In Nederland heeft het bedrijf ruim 220 medewerkers, aangevuld met ongeveer 120 freelancers en stagiaires. Tijdens de overname van G+J Media nam Hearst het ICT-landschap onder de loep en bracht alle sales- en facturatieprocessen samen in één systeem: dat van Salesforce.

Eén van de grootste uitgeverijen ter wereld

Hearst is een Amerikaans bedrijf, gevestigd in de Hearst Tower in New York en opgericht door William Hearst, zo’n 125 jaar geleden. Oorspronkelijk begon het bedrijf met het uitgeven van kranten, maar al snel werden ook magazines en andere media, zoals kabelnetwerk en televisie, aan het portfolio toegevoegd. Gaandeweg is Hearst steeds groter geworden en is het nu een internationaal toonaangevende organisatie waaronder meer dan 360 bedrijven vallen.

In Europa is Hearst met haar brands vooral vertegenwoordigd in Italië, Engeland en Nederland. Het bedrijf is met name gericht op magazines en digitale business. Het medialandschap verandert snel en dat ziet Hearst in Nederland ook. Door sterke digitale transformatie en vol in te zetten op branded content wil Hearst de positie in de Nederlandse markt verstevigen.

Integratie van processen in Salesforce na overname

Enkele jaren geleden heeft Hearst Netherlands het mediabedrijf G+J overgenomen. Een intensief overname- en integratietraject, waarbij Hearst kennismaakte met Salesforce. G+J werkte al met Salesforce. De sales- en facturatieprocessen van beide bedrijven zijn toen vergeleken en daaruit bleek dat deze feitelijk gelijk waren. Alleen de merken verschilden.

Na onderzoek waren er uiteindelijk wel verschillen in werkwijzen, definities en hoe er bijvoorbeeld met speciale deals werd omgegaan. Deze zijn door Hearst eerst gelijkgetrokken. Er waren meerdere systemen: voor print en digitaal, maar er werd soms ook nog handmatig gewerkt. De conclusie van het onderzoek was dat Hearst met de Salesforce-oplossing van G+J verder wilde. Zo is het bedrijf uiteindelijk bij ilionx (voorheen Redbook ICT) terechtgekomen, aangezien zij de software voor G+J hadden geïmplementeerd.

“Voor het eerst loopt al de omzet van Hearst nu door één systeem en dat was het uiteindelijke doel. Ook de gebruikers zijn enthousiast. Het systeem is eenvoudiger in gebruik dan dat ze gewend waren."

Salesforce past bij specifieke mediaprocessen

In korte tijd werden de twee bedrijven geïntegreerd en alle sales- en facturatieprocessen binnen Salesforce ondergebracht. De medewerkers van Hearst en het team van ilionx zijn erin geslaagd alles in één keer goed neer te zetten. De business binnen Hearst heeft nogal wat specifieke kenmerken, zoals die voorkomen in de advertising business. Daar past de functionaliteit van Salesforce goed bij.

Daarnaast had Hearst de nodige ervaring opgedaan bij G+J met de oplossing. Het pakket had zich al gevormd naar de aard van de business, waardoor er relatief weinig veranderd moest worden om met Salesforce aan de slag te gaan.

Alle omzetcijfers in één systeem

Voor het eerst loopt al de omzet van Hearst nu door één systeem en dat was het uiteindelijke doel. Ook de gebruikers zijn enthousiast. Het systeem is eenvoudiger in gebruik dan dat ze gewend waren.

Nu alle sales- en facturatieprocessen geautomatiseerd en op orde zijn, kan Hearst zich verder oriënteren op de mogelijkheden die Salesforce het mediabedrijf biedt.

Link gekopieërd