waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Brainnet zet IDesign-methode succesvol in voor ontwikkelen nieuwe architectuur

Brainnet

Als managed service provider helpt Brainnet organisaties bij het matchen en inhuren van interim professionals.

Zo komen de juiste mensen bij de juiste organisatie terecht. Om dit de komende jaren met evenveel succes te kunnen doen, is het vervangen van het volledige IT-systeem een belangrijke doelstelling. Als leidraad voor het hele proces maakt Brainnet gebruik van de IDesign-methode. Om een goede start te maken met de implementatie van IDesign, heeft Brainnet besloten de externe expertise van ilionx in te huren voor praktische handvatten en coaching.

Softwareontwikkeling volgens de IDesign-methode

Frank Goedhart, IT-manager bij Brainnet, vertelt: “Het vernieuwen van onze IT-systemen doen wij op een manier die vrij uniek is in de markt, namelijk volgens de IDesign-methode. Deze methodiek richt zich op de ontwerp- en architectuurfase van softwareontwikkeling waarbij systeemontwerp en projectontwerp worden gecombineerd. Je zet een technologie-onafhankelijke nieuwe architectuur op, waardoor je op een andere manier naar je IT-systemen kijkt. Het voordeel van de methode is dat deze zo is opgezet dat je meer controle hebt over het halen van vereisten, budget en tijd. Hoe IDesign precies in elkaar steekt, leerden we tijdens masterclasses en clinics in Zweden, waar ook consultants van ilionx aanwezig waren. ilionx heeft architecten in huis die al meerdere succesvolle projecten hebben gedraaid met de IDesign methode. Dit sloot goed aan bij onze behoefte om externe expertise in te huren.”

"ilionx heeft architecten in huis die al meerdere succesvolle projecten hebben gedraaid met de IDesign methode."

Frank Goedhart, IT-manager bij Brainnet

Valkuilen vermijden

Frank gaat verder: “Voor het bouwen van de software hebben we zelf een team van ontwikkelaars, business analisten en technici in huis. Maar software bouwen is iets anders dan een complete architectuur neerzetten. Dat op de juiste manier doen volgens de IDesign-methode, is een uitdaging. Door het hanteren van een gefaseerde aanpak, beschikken we over de juiste mate van zekerheid. En dankzij de expertise van beide teams voorkomen we dat we in valkuilen trappen waar je normaal gesproken de eerste keer in zou trappen. Dat is ook precies de reden dat we ilionx hebben aangehaakt om het project te begeleiden. Voor ons is het belangrijk dat we de methodiek beter leren begrijpen, maar vooral dat we leren hoe je dat vertaalt naar een architectuur die geschikt is voor onze organisatie.

Enorme tijdswinst door inzet Copper-framework

Als je een architectuur technologie-onafhankelijk opzet, moet op een gegeven moment de koppeling met de technologie gemaakt worden. “ilionx heeft hiervoor het Copper-framework ontwikkeld”, vertelt Frank. “Dit sluit aan op de IDesign-methode en zorgt voor een basis waarop de software kan draaien. Welk platform we ook kiezen, het framework zorgt voor de juiste koppelingen. Hierdoor kunnen we ook gemakkelijk overstappen op een ander platform. Daarnaast is een groot voordeel van Copper dat het ons veel  tijd bespaart. Dankzij CI/CD (continuous integration, continuous delivery) rolde ilionx in korte tijd een heel Azure Service Fabric landschap uit. Hierdoor hoeven we de integratielaag zelf niet meer te bouwen. Door het toepassen van Copper konden we drie maanden aan project setup vervangen door één week werk. Hierdoor zijn we sneller klaar met het gehele ontwikkelproces.”

Ontdekkingsreis

Frank: “De samenwerking met de consultants verliep prettig. Ze weten waarvoor ze worden ingezet en hebben ons geholpen om de IDesign-methode helemaal eigen te maken. Ze zetten een stapje extra en tijdens het proces kwamen we tot nieuwe inzichten wat betreft de IDesign-methode. Door de samenwerking beschikken wij nu over een vernieuwde architectuur die toekomstbestendig is en onze bedrijfsvoering uitstekend ondersteunt.”

Heb je een vraag? Wij helpen je graag verder

Informatie inspireert! Wil je in contact komen met één van onze experts? Neem contact op via onderstaande button.

Ik wil meer weten over dit project
Link gekopieërd