Humanitas DMH - ilionx
Created with Sketch. Group 4 Group 10

Reference Cases Reference Cases

Wij ondersteunen onze medewerkers beter in hun dagelijkse werkzaamheden en bieden onze cliënten nog betere zorg.

Gertjan Fiers

Humanitas DMH

Digitale werkplek

Humanitas DMH (Dienstverlening aan Mensen met een Hulpvraag) is een humanistische zorgorganisatie die mensen met een verstandelijke beperking en/of een psychiatrische stoornis ondersteunt in een groot deel van het land. Bij Humanitas DMH werken ongeveer 1200 medewerkers.

Uitdaging

Humanitas DMH heeft ilionx gevraagd een digitale werkomgeving te realiserenals centrale applicatie waarmee medewerkers locatie-, tijd-en apparaat onafhankelijk kunnen werken. Voor Humanitas DMH is One het antwoord op de vraag wat een intranet van nu moet zijn. Inspelend op de veranderende omgeving als gevolg van nieuwe wet-en regelgeving wil Humanitas DMH snel en innovatief oplossingen kunnen aanbieden aan de medewerkers binnen Humanitas. Onder meer door te voorzien in informatiebehoefte tot op het laagste niveau in de organisatie en het ontzorgen van medewerkers in administratieve werkzaamheden middels technologieen de optimalisatie van workflows.

Oplossing

ilionx heeft One ontwikkeld, een nieuwe digitale werkomgeving voor Microsoft Office 365-gebruikers. One integreert SharePoint Online, Outlook, OneDrive for Business, Yammer en andere bedrijfsapplicaties, zoals een digitaal ‘toegangsloket’ voor alle IT vragen en andere ondersteuning in één portaal. Hiermee beschikken medewerkers over alle informatie en applicaties die zij nodig hebben om zo efficiënt mogelijk te werken in één gepersonaliseerde werkomgeving. Met One wordt ingespeeld op de behoefte om locatie-, tijd-en apparaat onafhankelijk te werken. Het biedt medewerkers overal en vanaf elk apparaat inzicht in en toegang tot de door hen veelgebruikte toepassingen, zoals e-mail en agenda alsmede recent gebruikte en relevante documenten. Daarnaast is het met One mogelijk om andere applicaties die in de cloud draaien, zoals een CRM-of financieel systeem, te integreren in het platform en belangrijke informatie of taken uit dat systeem direct zichtbaar te maken. Hierdoor hoeft men niet meer te schakelen van de ene omgeving naar de andere om het dagelijks werk uit te voeren.

Resultaat

ilionx heeft Humanitas DMH ondersteund met de migratie en integratie van One met Microsoft Office 365. Met behulp van een adoptieprogramma is er voor gezorgd dat medewerkers binnen een korte tijd weten hoe ze zo efficiënt mogelijk met hun nieuwe digitale werkomgeving kunnen werken. “Wij zochten naar een oplossing die past bij de cloud-visie van de organisatie. Een oplossing die voorbereid is op de vraag van morgen en ondersteuning biedt bij efficiënt werken. Het is belangrijk voor ons om alles samen te brengen in een omgeving die uitnodigend is en echt meerwaarde biedt. Door de toenemende digitalisering zochten wij naar een platform dat zich richt op informatie die ertoe doet. Met de digitale werkomgeving die ilionx heeft ontwikkeld, is relevante informatie voor medewerkers eenvoudig beschikbaar. Daarmee ondersteunen we hen beter in hun dagelijkse werkzaamheden en bieden we onze cliënten nog betere zorg.” Gertjan Fiers, Innovatie adviseur bij Humanitas DMH.

 

Maak een afspraakPage 1 Copy 3