waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Sitech kiest NextGen SOC ilionx voor 24/7 bescherming IT-omgeving

Utrecht, 7 september 2020Sitech services, technologiepartner voor de procesindustrie, heeft het NextGen SOC (Security Operations Center) van IT-dienstverlener ilionx geselecteerd voor het 24/7 beschermen van het IT-landschap. Sitech ondersteunt een groot aantal fabrieken op de Chemelot site in Geleen in het operationeel houden van de chemische processen. Een veilige IT-infrastructuur is hierbij cruciaal. Sitech vond in ilionx een innovatieve partner voor het monitoren van het complete IT-landschap. Dankzij de inzet van de nieuwste detectietechnieken, zoals machine learning en data science, is Sitech zeker van proactieve en tijdige detectie van dreigingen. Hiermee verbetert ilionx de veiligheid en verkleint de kans op cyberdiefstal, ransomware en downtime.

Zelflerende oplossing met gedragsmodellen

Door industrie 4.0, waarbij produceren revolutionair verandert door technologieën als cloud computing, internet of things en artificial intelligence, zijn OT en IT steeds meer met elkaar geïntegreerd. Goede monitoring en detectie van interne en externe dreigingen is daarom cruciaal om vitale infrastructuren te beschermen. Om dit te realiseren, maakt ilionx gebruik van het NextGen securitymanagement platform van Exabeam. Deze zelflerende oplossing detecteert dreigingen aan de hand van gedragsmodellen van gebruikers. Data science maakt afwijkingen snel inzichtelijk, waardoor de applicaties van Sitech beschermd worden tegen de nieuwste cyberdreigingen.

Martin Reumers, IT Security Officer bij Sitech: “Als je vandaag de dag gewapend wil zijn tegen de nieuwste vormen van cybercrime, dan moet je jezelf beschermen met een detectiemethode die gebruikmaakt van de nieuwste technologieën. Dat is precies wat ilionx ons kan bieden en daardoor kunnen wij veel sneller reageren op security-incidenten. Dat geeft ons, in combinatie met de transparante en open werkwijze van ilionx, het vertrouwen dat onze IT-omgeving optimaal beschermd is.”

“We zijn erg blij met de keuze van Sitech voor ilionx”, vertelt Joep Kremer, Managing Security Consultant bij ilionx. “Dankzij de innovatieve technologie van Exabeam en de expertise van onze securityspecialisten, kunnen we hen beschermen tegen de dreigingen van nu en morgen. We nemen de security operations volledig uit handen, zodat de risico’s op een incident zijn afgedekt en de applicaties van Sitech voldoende weerbaar zijn tegen cyberdreigingen. We kijken uit naar een fijne en succesvolle samenwerking!”

Joost Wanders, Channel Manager Benelux bij Exabeam: “Snelheid is key om de impact van een security-incident te beperken. Automatisering is hierbij cruciaal. Exabeam is uniek in haar propositie door niet alleen de response op een incident te kunnen automatiseren (SOAR), maar ook het onderzoek dat daaraan voorafgaat. Hiermee stellen wij security operations centers in staat proactief te kunnen detecteren en reageren.”

Meer lezen over het ilionx NextGen SOC?

Verbeter de veiligheid van je IT-landschap en bescherm je tegen de dreigingen van morgen.

Lees meer
Link gekopieërd