waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Provincie Fryslân gunt wederom IT-aanbesteding aan ilionx

Provincie Fryslân

ilionx gaat aan de slag met collaboration software, CRM, cloud en technische ondersteuning.

Groningen, 26 september 2022Provincie Fryslân heeft IT-dienstverlener ilionx voor de derde keer op rij geselecteerd als IT-partner. Dit keer gaat het om een samenwerking van vier jaar, met een mogelijke verlenging van twee keer één jaar. ilionx is verantwoordelijk voor het huidige CRM-systeem, digitale workspaces, backend, cloudomgeving, collaboration en 2e en 3e lijns support.

Vanaf 2014 al partners

De eerste gewonnen aanbesteding was in 2014, waarna aansluitend de volgende in 2018 volgde, die nu opgevolgd wordt door de derde aanbesteding. ilionx spreekt de taal van de provincie en kent de processen als geen ander. De IT-dienstverlener helpt met deze kennis de provincie niet alleen wendbaar te blijven en continu te innoveren,  maar zorgt er ook voor dat de IT-processen op rolletjes lopen. Onder andere door de afgesproken activiteiten uit 2018 voort te zetten, waarbij het gaat om backend digitale workspaces, cloudmigraties en technische ondersteuning.

Reis naar de toekomst

ilionx en Provincie Fryslân zetten in de samenwerking de ‘reis naar de toekomst’ centraal, waarbij technologie faciliterend is aan de organisatie. De juiste capaciteiten en agile denken zijn hierbij belangrijk: alles draait om de geschikte route bepalen en de juiste stappen in het juiste tempo zetten om de gestelde doelen op het vlak van innovatie te behalen.

Met en voor elkaar

Helga van der Maesen de Sombreff en Dick Tauran, beide business unit manager van de unit Cloud & Security Solutions Groningen bij ilionx, zijn blij met de samenwerking. Helga: “We zijn trots dat we de komende jaren wederom de IT-partner van provincie Fryslân zijn. We zetten ons programma ‘reis naar de toekomst’ voort en zorgen ervoor dat provincie Fryslân een innovatieve en wendbare organisatie is, zodat ze haar werkzaamheden optimaal kan uitvoeren en in contact blijft met haar burgers.” Dick vult aan: “Voor ons als ilionx is het een inhoudelijk interessant project. Daarnaast spreekt de betrokkenheid van de provincie waarin ‘met en voor elkaar’, oftewel het belang van de ‘mienskip’ centraal staat, ons enorm aan.”

Jos Bell, teamleider ICT en DIV bij provincie Fryslân licht toe: “Onze IT-omgeving is complex en dat maakt een goede relatie met onze IT-partner extra belangrijk. ilionx is naast een heel betrokken organisatie ook een partij die zichzelf blijft verbreden en daardoor goed aan blijft sluiten op onze koers. De experts van ilionx bieden de kennis en ervaring, wij zorgen voor een fijne werkomgeving. We vinden het namelijk erg belangrijk dat mensen met plezier voor ons werken.”

Link gekopieërd