waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

GVB gunt aanbesteding voor Integratiepartner aan ilionx

GVB | Integratiepartner

‘s-Hertogenbosch, 14 februari 2023 – IT-dienstverlener en -kennispartner ilionx is door de Amsterdamse openbaar vervoerder GVB voor de tweede keer op rij verkozen als integratiepartner voor het verder door ontwikkelen van het Hybride Integratie Platform (HIP). Nadat ilionx in 2020 al verkozen was voor de initiële implementatie van het HIP, wordt met deze gunning de samenwerking nog eens met minimaal drie jaar verlengd.

Uitdaging

Met 750 applicaties – zowel in de cloud als on-premise, en zowel legacy als modern – 500 databases en de aansluiting op verschillende ketenpartners, speelt een robuust integratieplatform een cruciale rol om alle systemen van GVB naadloos op elkaar aan te sluiten. ilionx heeft diepgaande integratie-expertise en een bewezen trackrecord in de vervoerssector – met onder andere klanten als Schiphol, Arriva, Translink en ProRail.

Ambities

Na in 2020 samen de integratiestrategie te hebben bepaald op basis van het in-house ontwikkelde Integratie Transformatie Kompas, zijn onder andere de doelarchitectuur, de organisatie van de teams en de roadmap bepaald. Deze dienen nog steeds als rode draad om het HIP van GVB de komende jaren verder door te ontwikkelen en toe te werken naar de geschetste end-state van 2025. Daarbij zijn de belangrijkste doelen om de komende tijd te realiseren: het faciliteren van de aankomende groei, verhogen van de snelheid, verbeteren van de analytics en het verlagen van de beheers- en changekosten.

Paul Zweerts, IT-manager bij het GVB: “We hebben vertrouwen in de samenwerking met ilionx. Zij hebben veel kennis en ervaring op het gebied van integratie. GVB heeft voor deze aanbesteding een flinke ambitie uitgesproken. Wij willen grote stappen maken in het verder doorgroeien van het HIP. Met ilionx denken wij de goede partner te hebben gevonden om deze uitdagende reis aan te gaan en succesvol te volbrengen.”

Fabian Janssen, vestigingsdirecteur bij ilionx: “We zijn enorm vereerd en trots dat GVB ons heeft gekozen als integratiepartner en dat we samen de volgende stappen gaan zetten op integratiegebied. Het is een prachtige uitdaging om onze kennis van integratie in te zetten om GVB te ondersteunen bij het behalen van hun businessdoelstellingen.”

Link gekopieërd