Vergrootglas illustratie Waar ben je naar op zoek?

X-Ray GRC securityscan

Til de cybersecurity van jouw organisatie naar een hoger niveau.

Neem contact op

Grip op informatiebeveiliging en privacy.

Voldoet jouw organisatie aan alle veiligheidsnormen en -eisen? Dit is een vraag die wellicht lastig te beantwoorden is. De X-Ray governance, risicomanagement en compliance (GRC) securityscan geeft je in korte tijd inzicht in de stand van zaken wat betreft je informatieveiligheid en privacy. Zo weet je precies of jouw organisatie voldoet aan normen als de ISO 27001, NEN 7510 of BIO 2020 en voer je eenvoudig verbeteringen door.

Informatiebeveiliging en privacy goed geregeld

Over de naleving van veiligheidsnormen mag geen twijfel bestaan. Daarom wil je altijd inzicht in de huidige status van informatiebeveiliging en privacy. Met de ilionx X-Ray GRC securityscan beschikt je hier binnen no-time over. Een overzichtelijk rapport geeft je handvatten om verbeteringen door te voeren of antwoord te geven op de vragen van stakeholders. Daarnaast krijg je een eerste aanzet voor een plan van aanpak voor certificering. Natuurlijk staan we ook klaar om je te helpen in control te komen over jouw informatiebeveiliging.

Drie redenen voor een securityscan

Informatiebeveiliging en privacy zijn geen zaken om één keer goed te regelen en daarna nooit meer naar om te kijken. Ze hebben continu je aandacht nodig. Er zijn specifieke redenen waarom het extra handig is om een securityscan uit te voeren:

  1. Groter wordende risico’s

Iedereen weet dat de cybersecurityrisico’s hoger zijn dan ooit. Je gehele bedrijfsvoering vindt online plaats en die wil je optimaal beschermen. De securityscan geeft inzicht hoe je je beveiliging kunt verbeteren, zodat je altijd optimaal beschermd bent en privacy goed geregeld is.

  1. Weten waar je staat voor of na een overname

Het integreren van bedrijfsomgevingen brengt risico’s met zich mee. Na het uitvoeren van de securityscan weet je precies wat deze risico’s zijn en hoe je deze mitigeert. Zo blijft jouw hele organisatie veilig, ook tijdens een overname.

  1. Certificeringen

Het kan een flinke klus zijn om aan de nodige eisen voor certificering zoals ISO 27001, NEN 7510 of ISO 27701 te voldoen. Als je niet weet waar je moet beginnen, maakt de X-ray in één klap inzichtelijk welke maatregelen aanwezig en bruikbaar zijn en waar je nog aan moet werken. Zo beschik je altijd over de nodige certificeringen waar (potentiële) klanten om vragen.

Van intake tot rapportage

De X-Ray GRC securityscan toont aan wat al op orde is, waar werk aan de winkel is en hoe je jouw cybersecurity naar een hoger niveau tilt. De security-experts van ilionx voeren hiervoor gedegen onderzoek uit middels interviews en documentenonderzoek. Onze aanpak bestaat uit drie stappen.

  1. Tijdens de intake bepalen we samen welke stakeholders van verschillende afdelingen binnen jouw organisatie worden geïnterviewd.
  2. Onze consultants nemen online of face-to-face gemiddeld zes stakeholder-interviews af vanuit het perfectief van informatieveiligheid of privacy. In combinatie met deskresearch krijgen de consultants een compleet beeld van de huidige situatie binnen de organisatie.
  3. Onze bevindingen bundelen we in de X-Ray rapportage. Deze bevat een beschrijving van de huidige situatie (nulmeting), een opsomming van zogenoemd laaghangend fruit en een plan van aanpak voor verbetering van je cybersecurity. We lichten de rapportage mondeling toe en geven handvaten om snel en efficiënt een vervolgtraject te starten. Ook daarbij helpen we je graag.
Link gekopieërd