Vergrootglas illustratie Waar ben je naar op zoek?

Een complete Patient Journey met Salesforce Health Cloud

De patiënt neemt steeds vaker de regie over het eigen behandeltraject. Met Salesforce Health Cloud integreer je moeiteloos met andere zorgsystemen en creëer je snel een totaalbeeld per patiënt.

Neem contact op

Een complete patient journey met Salesforce Health Cloud.

In de hedendaagse zorg neemt de patiënt steeds vaker de regie over het eigen behandeltraject. De zorggebruiker is beter geïnformeerd, stelt meer vragen en wordt het allerliefst in real-time op de hoogte gehouden van het zorgproces. Dit vraagt om actieve communicatie en gepersonaliseerde berichtgeving vanuit de zorgverlener. De ontwikkeling van een zo volledig mogelijke patient journey is hierbij onontbeerlijk. Maar hoe zet je de juiste patient journey neer? Waar moet deze aan voldoen? De experts van ilionx helpen je graag met deze vraagstukken en de mogelijkheden die Salesforce Health Cloud hierbij biedt. Hiermee integreer je moeiteloos met andere zorgsystemen en creëer je snel een totaalbeeld per patiënt.

Automatisering op alle niveaus

Een goed ingerichte patient journey helpt niet alleen de zorggebruiker vooruit. De hoge mate van automatisering verhoogt efficiëntie en verlaagt je administratielast. Denk bijvoorbeeld aan het digitaliseren van vragenlijsten, het stimuleren van selfservice of de inzet van chatbots. Omdat je al in een vroeg stadium begint met informatieverzameling over de patiënt, kun je automatiseren welke content je op welk moment in de patient journey aanbiedt. Hierdoor houd jij meer tijd over voor wat er écht toe doet: zorg verlenen. En de patiënt? Die weet altijd waar hij of zij aan toe is door actieve, gepersonaliseerde communicatie. Selfservice en hybride zorg bieden daarnaast de mogelijkheid om patiënten zelf actief te laten participeren in het zorgproces.

Blik op de patiënt

Om de (on)gemakken van de patiënt te doorgronden, moet je je in zijn of haar belevingswereld begeven. Onze ervaren UX-designers starten daarom met het volledig uitdenken van de patient journey. Welke stappen doorlopen patiënten? Welke hindernissen komen zij tegen en kun je aanpassen? Deze stappen worden visueel gemaakt en er wordt een verbeterplan opgesteld. Met deze verbeteringen zorgen we ervoor dat elke patiënt een gepersonaliseerd traject doorloopt. Al deze informatie komt op één platform samen in de Salesforce Health Cloud. Hierdoor werk je altijd met een single source of truth. Een bijkomend voordeel: je hebt geen losstaande applicaties, portalen en viewers meer nodig, waardoor je het IT-landschap overzichtelijk houdt.

Een stap verder met datagedreven werken

Wij brengen niet alleen Salesforce-kennis met ons mee, maar ondersteunen je ook met het maken van koppelingen naar je huidige systemen of applicaties. Waar mogelijk zorgen wij voor een integrale oplossing. Als brede IT-dienstverlener kunnen we je daarnaast ondersteunen op het gebied van data analytics en datagedreven werken. Op die manier maak je optimaal gebruik van alle mogelijkheden die een 360 graden patiëntbeeld te bieden heeft. Eerder behoefte aan een adoptietraject of andere cloud-oplossingen? Ook daarbij helpen we je graag.

Link gekopieërd