Vergrootglas illustratie Waar ben je naar op zoek?

Een heldere blik op Nederlandse bodem

Door de inzet van Machine Learning en Remote Sensing kun je ontwikkelingen en verschijnselen op afstand in kaart brengen.

Neem contact op

Machine Learning en Remote Sensing bieden een heldere blik op Nederlandse bodem.

Grote gebieden inspecteren is arbeidsintensief. Een van de manieren om efficiëntie te behalen, is de inzet van remote sensing; het in kaart brengen van gebeurtenissen, verschijnselen en ontwikkelingen op afstand. Dit kan met behulp van satellieten, drones, vliegtuigen en helikopters. Door alsmaar verbeterende satelliettechniek is er steeds meer data van hoge kwaliteit gratis beschikbaar. Naast foto’s aan het zichtbare deel van het spectrum, is er ook data in andere banden beschikbaar zoals infrarood, UV en radar. Hiermee zijn veranderingen op de grond nauwkeurig te volgen.

Maak kennis met Remote Sensing

Demo Remote Sensing toepassing: botenteller

Patronen herkennen, voorspellen en anticiperen

Het Remote Sensing Platform van ilionx zorgt er niet alleen voor dat metingen nauwkeuriger en objectiever zijn, ook kan er flink bespaard worden op kosten. Satellietdata zijn namelijk extreem schaalbaar in ruimte en tijd. Het platform is de ideale aanvulling op analisten en inspecteurs op de grond, waardoor overheden en bedrijven kunnen anticiperen in plaats van achteraf reageren.

Het Remote Sensing Platform dat ilionx heeft ontwikkeld koppelt gratis en open source satellietdata aan Machine Learning om inzicht in ruimtelijke problematiek te verkrijgen. Ruimtelijke monitoring wordt hierdoor eenvoudiger, objectiever en kwalitatief beter en frequenter. Door lokale datasets te koppelen aan satellietbeelden kunnen bovendien verbanden worden gevonden die aan menselijke intuïtie voorbijgaan.

Slimme satelliettoepassingen maken monitoring duurzaam en betaalbaar

Landbouw, natuurbehoud, handhaving

Het combineren van Machine Learning en satellietbeelden kent vele toepassingsgebieden. Ruimtelijke uitdagingen zijn namelijk terug te vinden in landbouw, natuurbehoud, milieu, infrastructuur en handhaving. Op al deze terreinen draagt de lokale overheid een verantwoordelijkheid, of het nu gaat om subsidies, compensatie of regelgeving. Overheden maken al langer gebruik van luchtfoto’s voor visuele inspecties, maar wat minder vaak voorkomt is het koppelen van dit beeldmateriaal aan andere data en het maken van voorspelmodellen. Hier valt dus nog veel winst te behalen en ilionx helpt daar graag bij.

Remote Sensing bereikbaar voor iedereen

ilionx heeft de ambitie om de beste en meest laagdrempelige Remote Sensing partner in Nederland te worden, waarbij het gebruik van open source data het uitgangspunt vormt. Op deze manier willen we ervoor zorgen dat alle overheden en bedrijven efficiënter en effectiever doelstellingen kunnen realiseren tegen significant lagere kosten. We gaan graag met je in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Link gekopieërd