Vergrootglas illustratie Waar ben je naar op zoek?

Q-LABS

Als soort van start-up binnen een grote organisatie zorgt het innovatielab ervoor dat ilionx altijd op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen.

Neem contact op
Q-LABS

Het innovatielab van ilionx: Q-LABS

Zonder Q geen James Bond. Dat durven we wel met zekerheid te stellen. De keren dat Q met zijn technische hoogstandjes en gadgets het leven redt van de geheim agent zijn niet op één hand te tellen. Wil je een op afstand bestuurbare BMW of toch liever een horloge met lasers en explosieven? Q heeft het allemaal. Bij ilionx hebben we onze eigen Q: Q-LABS! In dit innovatielab zijn onze medewerkers met leuke en uitdagende projecten bezig, grotendeels in hun eigen tijd. Als soort van start-up binnen een grote organisatie zorgt het lab ervoor dat het bedrijf altijd op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen. In die zin is Q-LABS ook levensreddend voor ilionx!

In 2018 is Q-LABS opgericht om de verschillende afdelingen en competenties binnen ilionx samen te brengen om slimme en innovatieve oplossingen te realiseren. Samen weet je immers meer dan alleen! Het eerste gezamenlijke project betrof één van onze grootste struikelblokken op het Maastrichtse kantoor: het tekort aan parkeerplekken. Door middel van Python-scripts die camerabeelden uitlezen, IoT, cloudservices en C#-ontwikkeling is er een end-to-end-oplossing gebouwd. Zowel BI, infrastructuur als development komen hierin samen. Vervolgens werd van dit project een schaalmodel gemaakt, voegden we daar een race-element aan toe en voilà: het project parking solutions racing purposes was geboren. Inmiddels is deze interactieve oplossing al op verschillende events gepresenteerd.

Dat eerste project smaakte natuurlijk naar meer. Q-LABS is overal voor in, wat leidt tot uitlopende projecten. Op zoek naar een virtuele receptie die bezoekers eenvoudig door het gebouw leidt? We hebben het. Een onboarding game waarin een HoloLens gebruikt wordt? Working on it. Iemand met cerebrale parese helpen met gamen? Graag. Gezelligheid en het opdoen van kennis gaan bij deze projecten hand in hand. We werken hierbij ook vaak samen met studenten, waardoor de meest innovatieve ideeën voorbijkomen.

Meer weten over onze oplossingen? Houd onze social mediakanalen goed in de gaten. We plaatsen regelmatig updates op Instagram en Facebook. Q-LABS is sinds kort ook open source. Op GitHub vind je onze projecten met prefix ‘qlabs-’ terug.

Link gekopieërd