Vergrootglas illustratie Waar ben je naar op zoek?

Business Intelligence in ziekenhuizen

Als ziekenhuis wil je graag gefundeerde beslissingen nemen. Beslissingen die worden genomen op basis van accurate en actuele data.

Neem contact op

Betere beslissingen nemen op accurate en actuele data

Als ziekenhuis wil je graag gefundeerde beslissingen nemen. Beslissingen die worden genomen op basis van accurate en actuele data. Het kost vaak nogal wat tijd om deze data beschikbaar te maken voor het management. Om ziekenhuizen hierbij te ondersteunen, heeft ilionx in samenwerking met ziekenhuizen het Healthcare Data Platform ontwikkeld. Een oplossing die zowel on premise en als via de cloud af te nemen is.

Het Healthcare Data Platform haalt informatie uit verschillende systemen op, zoals het ZIS/EPD (bijv. HiX of Epic), financieel pakket en het personeelsinformatiesysteem. Met behulp van een datawarehouse zijn de benodigde gegevens beschikbaar voor managers, controllers en anderen in de organisatie.

Met het Healthcare Data Platform heeft jouw organisatie via kubussen, rapportages en dashboards toegang tot het datawarehouse en is alle benodigde informatie op inzichtelijke en overzichtelijke wijze beschikbaar. Voorbeelden hiervan zijn bewegingen en wachttijden op de SEH, bedbezetting (waaronder de ‘warme bedtijd’), operaties, verzuim en inzicht in DBC profielen. Het is ook eenvoudig om rapportages en dashboards toe te voegen. Dit kunnen wij doen, maar het BI team van het ziekenhuis kan dit ook zelf doen. Dat is het voordeel van de tool Power BI die wij meestal inzetten.

De informatie voor gebruikers wordt beschikbaar gesteld via een webportaal. Met behulp van een autorisatiematrix is vast te stellen welke dashboards en voorgedefinieerde rapporten beschikbaar zijn, passend bij de rol van de gebruiker. Zo heeft elke medewerker in één oogopslag alle informatie die hij/zij nodig heeft. Het Healthcare Data Platform biedt alle informatie die nodig is.

De mogelijkheden van het Healthcare Data Platform worden continu uitgebreid. Dit doen wij samen met onze klanten. De ziekenhuizen geven aan waar behoefte aan is en wij brengen nieuwe technische mogelijkheden in. Een voorbeeld hiervan is het Kwaliteitsframework. Wij bepalen samen met onze klanten de roadmap van het ilionx Healthcare Data Platform. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat het platform met de tijd mee gaat en aan blijft sluiten bij jouw wensen. Zo laat ilionx jouw ziekenhuis slimmer werken met ICT.

Link gekopieërd