Business Analytics

Customer Journey Analyse

Business Analytics

Ben je benieuwd waarom klanten weggaan? Of wil je graag weten hoe je meer uit bestaande klantrelaties kunt halen?

Met de customer journey analyse van ilionx krijg je meer inzicht in het gedrag van jouw klanten en hoef je niet langer af te gaan op je onderbuikgevoel.

Hoe werkt de Customer Journey Analyse?

Wij brengen de customer journey, oftewel de klantreis, in kaart aan de hand van alle data die er binnen jouw organisatie beschikbaar is. We analyseren bijvoorbeeld de doorstroom van klanten in het proces, zodat alle mogelijke knelpunten aan het licht komen. Zo ontdek je of de route logisch is en kom je te weten welke stappen tussen klantcontactmomenten veel tijd kosten.

Door deze customer journey-check, kom je te weten waar je kosten kunt besparen en hoe je de klanttevredenheid kunt verhogen.

Gericht helpen door inzichten

Met de uitkomsten van de customer journey analyse kun je het proces optimaliseren. Als je bijvoorbeeld de contacthistorie van een klant kent, weet je precies welke stappen hij heeft ondernomen op een specifieke plaats in het proces. Door hier direct op in te spelen kun je de klant sneller en beter helpen.

Dit proces kunnen wij ook voor jou automatiseren door het inzetten van een recommender system.

Interesse in de Customer Journey Analyse?

We zorgen er graag voor dat jij jouw klantproces kunt optimaliseren, kosten kunt besparen en de klanttevredenheid kunt verhogen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op