waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Volleybalsters verliezen laatste poulewedstrijd van Polen

De Nederlandse volleybalsters hebben hun derde en laatste poulewedstrijd op het olympisch kwalificatietoernooi verloren.

Polen was in het Apeldoornse Omnisport met 3-1 te sterk voor Oranje. De volleybaldames waren dankzij twee overwinningen op Azerbeidzjan en Bulgarije al verzekerd van een plek in de halve finale zaterdag. Vandaag – vrijdag – wordt bekend wie dan de tegenstander is.

Opstelling

Bondscoach Gianni Caprara kon vandaag weer beschikken over diagonaal Lonneke Sloetjes, die gisteren tegen Bulgarije ontbrak vanwege ziekte. Hij koos er echter voor haar op de bank te laten, aangezien zijn basiszevental van woensdag het uitstekend had gedaan. Laura Dijkema (spelverdeler), Floortje Meijners (diagonaal), Anne Buijs en Nika Daalderop (passer/lopers), Robin de Kruijf en Yvon Beliën (middens) en Myrthe Schoot (libero) begonnen vandaag opnieuw.

1e set

Nederland had het erg lastig in de eerste set tegen het fysiek imposante Polen. Met Kakolewska (1.99 meter), Stysiak (2.02 meter) en Smarzek (1.91 meter) kwam Oranje regelmatig een ware muur tegen aan het net. Nederland had moeite om tot scoren te komen en verloor vanaf 15-15 de aansluiting met haar Oost-Europese opponent: 15-19.

Oranje bracht de achterstand knap terug tot een punt (20-21) maar gaf hierna de set definitief uit handen. Na twee killblocks op Nika Daalderop en een ace van Magdalena Stysiak won Polen de openingsset met 20-25.

2e set

In de tweede set verdedigden de volleybaldames een voorsprong tot 16-14, maar hierna nam Polen het initiatief weer over: 21-24. Oranje kwam nog terug tot een punt (23-24) maar verloor de set na een succesvolle video challenge van Polen.

3e set

Met de rug tegen de muur startte Nederland goed aan de derde doorgang. Anne Buijs serveerde haar team naar een 5-0 voorsprong. Zo snel als de voorsprong werd opgebouwd, zo snel werd deze ook weer verkwanseld. Op 5-5 hadden de Polen het evenwicht alweer hersteld.

Toch kwam Nederland steeds beter in haar spel. Oranje blokkeerde erg sterk, bijvoorbeeld via Yvon Beliën (7 killblocks) en Robin de Kruijf (4 killblocks) en kon zo de Poolse reuzinnen steeds beter pareren. Na een prachtig killblock van Yvon Beliën won Nederland de derde set met 25-23.

4e set

Ook in de vierde set ging de stand lange tijd gelijk op, tot 21-21 om precies te zijn. Nederland kwam hierna passend in de problemen en Polen kwam prompt op matchpoint: 21-24. Dankzij een killblock van Yvon Beliën en een ace van de ingevallen Celeste Plak kwam Nederland nog bijna op gelijke hoogte (23-24), maar hierna was het Smarzek die het definitieve vonnis velde: 23-25.

Vrijdag vrij, zaterdag halve finale

Op vrijdag is het Nederlands team vrij en traint het alleen. Pas aan het einde van de dag zal duidelijk worden wie op zaterdag de tegenstander wordt in de halve finale. Duitsland, Turkije en België zijn nog in de race voor een halve finaleplaats in poule B.

Nederland – Polen 1-3 (20-25, 23-25, 25-23, 23-25)

Reactie Yvon Beliën:

Bron: www.volleybal.nl

Link gekopieërd