Volleybaldames winnen van Italië, vanavond finale!

Zaterdag 9 januari 2016

De Nederlandse volleybalvrouwen hebben voor een fantastische prestatie gezorgd door zich te plaatsen voor de finale van het Olympisch kwalificatietoernooi in Ankara. Het team van bondscoach Giovanni Guidetti won in de halve finale overtuigend met 3-0 van Italië. 

Vandaag speelt Oranje om 18.30 uur Nederlandse tijd de finale tegen Rusland. Bij winst gaat Nederland voor het eerst sinds 1996 naar de Olympische Spelen. Mocht de finale verloren gaan, dan volgt er een herkansing op het laatste Olympische kwalificatietoernooi in Japan eind mei.

De wedstrijd

Oranje begon met dezelfde scherpte tegen Italië als tijdens de cruciale wedstrijd tegen Turkije van woensdag, maar Italië dreigde ‘erop en erover’ te gaan. Gelukkig bleef Oranje bij de les en haalde na de eerste set ook de tweede set binnen. In de derde set walste Oranje over het machteloze Italië heen. De finalepositie werd een feit.

ilionx spotten op de tribune

Op de tribune waren ilionx’ers Antoine Teunissen en Sonja de Vries in het oranje uitgedost. 
Tjalling van der Zee (Sportinnova) en Marcel Balkestein (partner van Maret Balkestein-Grothues) stonden ook vooraan. Dit werd goed opgemerkt door de camera waardoor de supporters meerdere malen goed in beeld kwamen. 
De media pakt de zeges van de dames goed op. Op het internet en op de voorpagina’s en in de sportkaternen van de zaterdagkranten staan prachtige foto’s en verslagen van de wedstrijd tegen Italië. Ook de sociale media kanalen gonzen van de foto’s en aanmoedigingen. Volleybal is hot!

Finale

In de finale is Rusland de tegenstander. Een weerzien met een ploeg die niet onbekend is voor de Oranje-vrouwen. Vorig jaar werd namelijk de EK-finale in Rotterdam verloren. Giovanni Guidetti: “ik hoop dat we onze les geleerd hebben en een finale spelen met het geloof in ons eigen kunnen. Vanavond wordt een andere finale!". De wedstrijd wordt vanavond uitgezonden op NOS 2 en op NOS.nl op 18:30. 

Meer nieuws
Onze partners
Nieuws

Lekker leuk koken – voor iedereen

Niet iedereen is een geboren top chef. En voor mensen met een verstandelijke beperking is het soms...

Blog

Succesvol concurreren met startups: het kan wel

Je kunt tegenwoordig haast geen blog of artikel in de media meer lezen over technologie zonder dat de term...

Twitter

@: Lekker leuk koken voor iedereen! Met en werkt ilionx aan het platform: Lekker Leuk Koken…