waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Volleybaldames eindigen als vierde op WK

De Nederlandse volleybalsters zijn als vierde geëindigd op het WK in Japan.

In de strijd om het brons was Olympisch kampioen China zaterdag in Yokohama met 0-3 te sterk voor Oranje. De vierde plaats is de hoogste eindklassering in de historie voor het Nederlands vrouwenteam. Wij zijn daarom enorm trots op deze prestatie!

Nederland – China 0-3 (22-25, 19-25, 14-25)

Bondscoach Jamie Morrison had zijn basisopstelling op een positie gewijzigd ten opzichte van de halve finale tegen Servië. Nicole Koolhaas begon op het midden op de plek van Juliet Lohuis. De andere zes basisspeelsters bleven staan: Laura Dijkema (spelverdeler), Lonneke Sloetjes (diagonaal), Maret Balkestein-Grothues en Anne Buijs (passer/lopers), Yvon Beliën (midden) en Kirsten Knip (libero).

In de eerste set speelden beide teams op een ongelooflijk hoog niveau. Details gaven op het einde de doorslag in het voordeel van China. Na een gelijk opgaand begin nam China halverwege de set afstand dankzij twee aces van de linkshandige Yingying Li: 12-15.

Mede door een knappe invalbeurt van Celeste Plak, die drie keer op rij scoorde, hervond Oranje even later de aansluiting. Door de sterk spelende Buijs bleef Nederland bij tot 22-22, maar hierna nam China afstand. Na een score van vedette Zhu Ting kwam China op setpoint (22-24), dat werd benut door opnieuw een ace van Yingying Li.

Oranje begon niet goed aan de tweede set en keek al snel tegen een 1-4 achterstand aan. Nederland vond de aansluiting op 11-12 maar moest constant op haar tenen lopen om China bij te benen en slaagde daar niet in. Morrison bracht Plak in op de positie van Balkestein-Grothues terwijl Marrit Jasper Buijs verving in het achterveld. De volleybaldames kregen geen grip op het nagenoeg foutloos spelende China en verloren de set met 19-25 na een smash van Ting.

In set drie, met Myrthe Schoot en Celeste Plak in de basisopstelling, kwam Nederland er niet meer aan te pas tegen China. Met Juliet Lohuis voor Koolhaas en Balkestein-Grothues voor Buijs gaf Oranje alles wat het na twaalf wedstrijden nog in zich had, maar het was niet genoeg. China liet zich geen moment van de wijs brengen en eiste tot genoegen van de duizenden Chinese fans in Yokohama het brons op.

Bron: www.volleybal.nl

Link gekopieërd