waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Thuiswerken en online samenwerken van vitaal belang voor de zorg

Thuiswerken Samenwerken Zorg

COVID-19 heeft de wereld in haar greep. Iedereen ervaart in meer of mindere mate de impact van het virus.

De zorgsector draagt de grootste last. Goede onderlinge communicatie en werken op afstand helpen in de strijd tegen het virus, maar hoe faciliteer je dit aan zorgpersoneel dat momenteel geen andere prioriteit heeft dan het verlenen van zorg? ICTZ en ilionx bieden hier graag een helpende hand. Zo zijn onze helpdesks kosteloos beschikbaar voor al je vragen rondom thuiswerken. Wil je snel digitaal kunnen vergaderen? We bieden snel een veilige én georganiseerde implementatie van Microsoft Teams om thuiswerken optimaal te faciliteren.

Helpdesk online werken voor de zorgsector

Je kunt met alle vragen over effectief samenwerken van zorgteams terecht bij onze helpdesk. Deze staat op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur voor je klaar. Ons team van consultants, waaronder ex-artsen, begrijpt dat je snel een efficiënte en effectieve alternatieve manier van werken wil realiseren waarmee de kans op besmetting zo laag mogelijk is. Onze consultants staan je graag te woord om alle vragen hierover te beantwoorden.

Snelle implementatie van Microsoft Teams

De vraag naar een eenvoudige tool die digitale overleggen voor artsen en verpleegkundigen faciliteert, neemt in rap tempo toe. Microsoft Teams is een beproefde en veilige wijze om digitaal te vergaderen en daarom uitstekend in te zetten binnen een zorginstelling. Microsoft stelt de tool momenteel gratis ter beschikking voor de eerste zes maanden. Daarna hoeft er pas een contract afgesloten te worden, of kun je stoppen met het gebruiken van de tool.

Microsoft Teams is in te zetten voor:

  • Medisch en verpleegkundige overdrachten. Rapportages worden, zoals gebruikelijk, in het EPD vastgelegd. Op deze manier kunnen zowel de mensen die fysiek bij de overdracht aanwezig zijn als de mensen die vanuit huis inloggen eenvoudig meedenken en meepraten over de besproken casus.
  • Multidisciplinair overleg. Door het scherm te delen kunnen medische gegevens eenvoudig door alle deelnemers worden ingezien. Het vastleggen van de gegevens verloopt volgens de normale procedures.
  • Intercollegiaal overleg. Binnen en buiten de zorginstelling kunnen artsen op afstand gevraagd worden voor een intercollegiaal consult. Artsen kunnen met behulp van Teams eenvoudig deelnemen aan een consult.

Zorggerichte ondersteuning en adoptie

Ons team van experts faciliteert een optimale adoptie bij alle medewerkers. Hiervoor stellen ICTZ en ilionx workshops, filmpjes en gebruikersinstructies ter beschikking. In overleg wordt per gebruikersdoelgroep een adoptie-aanpak gekozen die ervoor zorgt dat alle medewerkers binnen enkele dagen succesvol gebruik kunnen maken van Teams.

Basisimplementatie van Office 365

Voor het gebruik van Microsoft Teams is Office 365 een belangrijke voorwaarde. Is Office 365 al geïnstalleerd? Dan kan Microsoft Teams met behulp van onze handleiding snel worden ingericht. Naast intensieve begeleiding bieden wij een aantal add-ons die het makkelijker maken om Teams te beheren. Zo voorkom je dat je nieuwe Teams-omgeving onbeheersbaar wordt, wat de effectiviteit teniet doet. Nog geen Office 365? Dan helpen we je graag met een eenvoudige basisimplementatie. Wij synchroniseren (onderdelen van) je omgeving met Office 365, zodat er geen schaduw-IT ontstaat. Indien gewenst nemen we het beheer van Office 365 over, inclusief configuratiemanagement en changemanagement, zolang als je dit nodig hebt.

Link gekopieërd