waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Terugblik Volleyball Nations League week 3

De Nederlandse volleybalsters hebben in het Volleyball Nations League toernooi in Hong Kong ook hun derde wedstrijd verloren.

Japan, de nummer 6 van de wereldranglijst, was met 3-0 te sterk. Van de negen wedstrijden die Oranje tot nu toe speelde in de VNL, werden er twee gewonnen en gingen er zeven verloren. Volgende week speelt Oranje van dinsdag t/m donderdag in het Duitse Stuttgart ronde 4 van de Volleyball Nations League. Naar verwachting stromen dan de meer ervaren speelsters weer in. Oranje treft in Stuttgart achtereenvolgens België, de Dominicaanse Republiek en Duitsland.

Nederland – Italië 1-3 (13-25, 25-22, 19-25, 16-25)

Coach Alessandro Beltrami startte dinsdag in Hong Kong met Britt Bongaerts (spelverdeler), Indy Baijens (diagonaal), Marrit Jasper en Nicole Oude Luttikhuis (passer/lopers), Tessa Polder en Eline Timmerman (middens) en Kirsten Knip (libero).

Bij Italië begonnen Ofelia Malinov, Monica De Gennaro, Cristina Chirichella en Miryam Sylla in de basis, vier speelsters die vorig jaar ook in de basis van de WK-finale tegen Servië mochten starten.

Anna Danesi, Lucia Bosetti en Paola Egonu, de andere basisspeelsters uit de WK-finale, werden door coach Davide Mazzanti nog op de bank gehouden.

1e set

De eerste set was er een voor Nederland om snel te vergeten. Tot 9-10 haakte Oranje keurig aan bij de vicewereldkampioen, maar daarna was een indrukwekkende serviceserie van Indre Sorokaite de volleybalsters te machtig. De geboren Litouwse maakte het verschil met haar sprongservice en bracht de Nederlandse passers keer op keer in verlegenheid. Italië won de eerste set met 13-25 dankzij een doortikbal van spelverdeelster Malinov.

2e set

In de tweede set kwam het jonge Oranje een stuk beter voor de dag. Het was Nicole Oude Luttikhuis die met vier aces haar team op het goede spoor zette en haar team naar een 16-15 voorsprong loodste. In de beslissende fase bleven de Nederlandse speelsters opvallend koelbloedig.

Beltrami bracht gedurfd Sarah van Aalen en Annick Meijers in als dubbele wissel en dat pakte erg goed uit. Meijers scoorde enkele belangrijke punten en hielp haar team zo de voorsprong te consolideren. Met Bongaerts en Baijens weer terug in de ploeg maakt Oranje het karwei professioneel af. Het was aanvoerder Marrit Jasper die 25-22 binnensloeg en zo het eerste setpoint benutte.

3e en 4e set

In set drie en vier slaagde Nederland er niet in om het hoge niveau van set twee vast te houden. Zoals van tevoren kon worden verwacht was Italië met al haar topspeelsters te sterk, en eiste het terecht de 3-1 overwinning op. Beltrami gaf ook Juliët Lohuis, Hester Jasper en Anniek Siebring nog speeltijd. Nicole Oude Luttikhuis scoorde 13 punten voor Nederland. Bij Italië werd Indre Sorokaite topscorer met 24 punten.

Bron: www.volleybal.nl

China – Nederland 3-0 (25-16, 25-19, 25-19)

Coach Alessandro Beltrami begon woensdag met Sarah van Aalen (spelverdeler), Annick Meijers (diagonaal), Marrit Jasper en Nicole Oude Luttikhuis (passer/lopers), Tessa Polder en Demi Korevaar (middens) en Kirsten Knip (libero).

1e set

Oranje speelde niet onaardig in de eerste set en liep redelijk mee met thuisploeg China, mede dankzij de makkelijk scorende Annick Meijers. Bij een 15-18 tussenstand was de achterstand nog overbrugbaar. In de slotfase liep de marge in het voordeel van China echter snel op. Dankzij een sterke serviceserie van Xia Ding won China de openingsset met 25-16.

2e set

In set twee speelde Nederland haar beste niveau, net als gisteren tegen Italië. Na een killblock van debutant Demi Korevaar ging Oranje met 6-5 aan de leiding en mede dankzij twee aces van Tessa Polder bleef deze voorsprong in stand.

In de tweede technische time-out verdedigde Oranje nog steeds een voorsprong van een punt (16-15), maar die marge verdween hierna snel. Nicole Oude Luttikhuis kwam een paar keer niet tot scoren en China nam het initiatief over. De ingebrachte Hester Jasper scoorde nog enkele mooie punten in de slotfase, maar kon niet voorkomen dat de set met 25-19 verloren ging.

3e set

Hester Jasper mocht in de derde set beginnen op de positie van Nicole Oude Luttikhuis. Oranje begon nog goed aan de set (4-2) maar moest daarna het antwoord schuldig blijven op de Chinese mokerslagen. China kreeg op 24-16 haar eerste matchpoint maar benutte dit niet direct. Het was Marrit Jasper die nog drie keer tot scoren kwam voordat de equipe van coach Lang Ping het karwei afmaakte: 25-19.

Annick Meijers (14 punten) en Marrit Jasper (12 punten) scoorden het meest voor Oranje. Beide speelsters haalden een keurig aanvalspercentage van 50%, net zoveel als superster Zhu Ting aan Chinese zijde.

Bron: www.volleybal.nl

Nederland – Japan 0-3 (17-25, 17-25, 21-25)

Coach Alessandro Beltrami startte donderdag met Britt Bongaerts (spelverdeler), Annick Meijers (diagonaal), Marrit Jasper en Nicole Oude Luttikhuis (passer/lopers), Juliët Lohuis en Eline Timmerman (middens) en Kirsten Knip (libero), misschien op papier wel de sterkst mogelijke opstelling.

Japan vandaag te sterk

Oranje was drie sets lang niet opgewassen tegen het altijd goed georganiseerde Japan. Bij vlagen liet Nederland prachtig volleybal zien, maar telkens verloor het toch halverwege de set de aansluiting.

Beltrami gaf ook Hester Jasper, Demi Korevaar, Indy Baijens, Sarah van Aalen en Anniek Siebring nog speeltijd. De invalsters konden echter ook niet voorkomen dat Japan in controle bleef en redelijk eenvoudig de 3-0 zege opeiste.

Bron: www.volleybal.nl

Link gekopieërd