Swingend Oranje verslaat Turkije met 3-0

Donderdag 7 januari 2016

Het Nederlands vrouwenvolleybalteam heeft woensdagavond haar Olympische droom levend gehouden door Turkije in eigen huis met 3-0 te verslaan. De volleybalsters van bondscoach Giovanni Guidetti domineerden de gehele wedstrijd en kregen zo de 7500 Turkse supporters stil. 

Vanuit ilionx waren Wiebe de Boer (algemeen directeur) en Edwin Coppen (financieel directeur) aanwezig om de volleybalvrouwen naar de overwinning te juichen. “Wij zagen ook, het was erop of eronder gisteravond” aldus Wiebe. 

Opstellingen

Bondscoach Giovanni Guidetti had zijn basisopstelling ten opzichte van de verloren wedstrijd tegen Duitsland op een positie gewijzigd: Quinta Steenbergen begon op het midden in plaats van Yvon Beliën. Naast Steenbergen mochten de vertrouwde zes anderen starten: Laura Dijkema (spelverdeler), Lonneke Slöetjes (diagonaal), Anne Buijs en Maret Balkestein-Grothues (passer/lopers), Robin de Kruijf (midden) en Debby Pilon-Stam (libero). 

Oranje had na de domper tegen Duitsland een dag vrij gehad om zich op te laden voor de cruciale wedstrijd tegen Turkije. Omdat Duitsland eerder op de middag eenvoudig Kroatië met 3-0 had verslagen wist Nederland wat het te doen stond: winnen.

De Wedstrijd

De volleybaldames begonnen enorm agressief aan de wedstrijd. Oranje was totaal niet onder de indruk van het 7500 man tellende Turkse publiek, en bleek immuun voor de striemende fluitconcerten. Nederland vierde ieder punt uitbundig en riep zo het onoverwinnelijke EK-gevoel weer op. Nederland was helemaal los en trok het fantastische spel door in set twee. 

Edwin Coppen omschrijft het als volgt, “vanaf de eerste bal was er zo veel beleving bij het team en natuurlijk bij ons vanaf de tribune. Wat een kracht!” 

Oranje stoomde door in set drie en leek bij een stand van 13-5 af te stevenen op een ultrasnelle 3-0 zege. Turkije wenste zich niet zomaar te laten afserveren in eigen huis en verkleinde het gat tot drie punten (22-19). Nederland bleef koel en maakte het niet meer onnodig spannend. Na een lange rally met prachtig verdedigend werk van Dijkema had Buijs de eer om 25-21 binnen te slaan.
“Het moment van die laatste bal was pure emotie vol daadkracht! Prachtig om te zien wat dit team kan”, was het respons van Wiebe vlak na de wedstrijd.

Vanmiddag Nederland - Kroatië

Oranje speelt vandaag om 15.30 uur Nederlandse tijd haar laatste poulewedstrijd tegen het nog puntloze Kroatië. In deze wedstrijd kunnen de volleybalsters de eerste plaats in poule A veroveren. 

ilionx neemt weer plaats op de tribunes en zal weer vol passie het team toejuichen. Op naar Rio!

Interview met bondscoach Giovanni Guidetti

Bekijk hier het post match interview met bondscoach Giovanni Guidetti na de 3-0 overwinning van het Nederlands volleybalteam tegen Turkije op het OKT 2016 in Ankara, Turkije.

Meer nieuws
Onze partners
Nieuws

Lekker leuk koken – voor iedereen

Niet iedereen is een geboren top chef. En voor mensen met een verstandelijke beperking is het soms...

Blog

Succesvol concurreren met startups: het kan wel

Je kunt tegenwoordig haast geen blog of artikel in de media meer lezen over technologie zonder dat de term...

Twitter

@: Lekker leuk koken voor iedereen! Met en werkt ilionx aan het platform: Lekker Leuk Koken…