Security Management magazine - Boetes alleen zijn niet genoeg

Woensdag 16 november 2016

Tekst: Bas Wevers en Rion Rijker van ilionx.
Publicatie: Security Management magazine
Datum: november 2016

"Te hard rijden, rotzooi op straat gooien, wildplassen; het mag niet, maar we weten allemaal dat we er negen van de tien keer mee wegkomen, omdat er vaak geen politiecontrole is. Als deze er niet is, en er dus geen boete kan worden uitgedeeld, zijn de handelingen niet minder strafbaar.
Hetzelfde geldt voor het schenden van dataprivacy. Iedere organisatie weet dat het belangrijk is om de privacy en beveiliging van data in acht te nemen. Nu de Europese Privacy Vordering inclusief boetes voor de deur staat, slaat de paniek toe. Maar is de angst voor boetes genoeg om data te beschermen?"

Zo opent het artikel dat in november gepubliceerd is in het Security Management magazine, geschreven door ilionx professionals Bas Wever en Rion Rijker.

Bas Wevers is Lead Governance, Risk and Compliance Advisor en Rion Rijker is Legal and Compliance Professional. Beide heren hebben een duidelijke visie en goede kennis betreffende dit onderwerp. Het gehele artikel gedownload worden - zie rechts op deze pagina. 

Meer nieuws
Onze partners
Nieuws

Lekker leuk koken – voor iedereen

Niet iedereen is een geboren top chef. En voor mensen met een verstandelijke beperking is het soms...

Blog

Succesvol concurreren met startups: het kan wel

Je kunt tegenwoordig haast geen blog of artikel in de media meer lezen over technologie zonder dat de term...

Twitter

@: Lekker leuk koken voor iedereen! Met en werkt ilionx aan het platform: Lekker Leuk Koken…