Security Management magazine - Boetes alleen zijn niet genoeg

Woensdag 16 november 2016

Tekst: Bas Wevers en Rion Rijker van ilionx.
Publicatie: Security Management magazine
Datum: november 2016

"Te hard rijden, rotzooi op straat gooien, wildplassen; het mag niet, maar we weten allemaal dat we er negen van de tien keer mee wegkomen, omdat er vaak geen politiecontrole is. Als deze er niet is, en er dus geen boete kan worden uitgedeeld, zijn de handelingen niet minder strafbaar.
Hetzelfde geldt voor het schenden van dataprivacy. Iedere organisatie weet dat het belangrijk is om de privacy en beveiliging van data in acht te nemen. Nu de Europese Privacy Vordering inclusief boetes voor de deur staat, slaat de paniek toe. Maar is de angst voor boetes genoeg om data te beschermen?"

Zo opent het artikel dat in november gepubliceerd is in het Security Management magazine, geschreven door ilionx professionals Bas Wever en Rion Rijker.

Bas Wevers is Lead Governance, Risk and Compliance Advisor en Rion Rijker is Legal and Compliance Professional. Beide heren hebben een duidelijke visie en goede kennis betreffende dit onderwerp. Het gehele artikel gedownload worden - zie rechts op deze pagina. 

Meer nieuws
Our partners
Nieuws

Wat doe je als je stage loopt bij ilionx?

Stage lopen is een belangrijk onderdeel van je opleiding. Dit is het moment dat je je opgedane kennis kunt...

Blog

Big Data Trade off & Privacy

Privacy vormt de basis van onze democratische rechtsstaat. Privacy is een mensenrecht en fundamentele...

Twitter

@: Veilige, digitale toegankelijkheid is een specialisme. I-FourC en ilionx bundelen krachten!…