RDW kiest ilionx voor het uitvoeren van security tests op informatiesystemen

Maandag 13 februari 2017

Utrecht, 14 februari 2017 – Ethical hackers van ilionx gaan de RDW ondersteunen bij het uitvoeren van veiligheidstesten op RDW-systemen. Dit partnerschap is gesloten na een grondig aanbestedingstraject, waaraan vijftien partijen deelnamen. ilionx zal de technische robuustheid van de RDW-beveiliging gaan testen, om kwetsbaarheden en onvolkomenheden in systemen te signaleren. De overeenkomst is getekend voor een periode van twee jaar met kans op verlenging. 

De RDW maakt zich sterk voor een veilig en duurzaam wegverkeer. Om dit te kunnen bewerkstellingen, beheert de RDW transportdata en beslist zij over het toelaten van voertuigen op de Nederlandse en Europese wegen. Daarnaast geeft de organisatie belangrijke documenten af, zoals het rijbewijs en de kentekencard. De RDW houdt ook toezicht, bijvoorbeeld op de APK bij garagebedrijven. Gezien deze taken, de processen en data die hierbij een rol spelen, is informatiebeveiliging en de beveiliging van systemen van cruciaal belang.

Tot op heden werden security tests ad-hoc ingekocht en uitgevoerd. Dit was zowel voor de doorlooptijd als vanuit financieel oogpunt inefficiënt. De RDW besloot de procesinrichting te standaardiseren en de inkoop te clusteren, om zo de security tests op een efficiënte manier te realiseren. Aan de hand van praktijkopdrachten is ilionx als een van de drie partijen geselecteerd voor ondersteuning op het gebied van informatie- en systeembeveiliging.

“Ons vak bestaat niet alleen uit het simpelweg inzetten van tools om te kijken welke systemen goed beveiligd zijn en waar juist de zwakke plekken zitten. Het grootste gedeelte van ons werk bestaat uit een combinatie van ‘out-of-the-box’ denken en verbanden zien. Het is onze passie om zoveel mogelijk verbanden te vinden en hiermee mooie resultaten neer te zetten door gestructureerd te werken. Zo ook voor de RDW”, zegt Raphael de la Vienne, Information Security Professional bij ilionx. 

Over ilionx

ilionx is een Trusted Partner in Digital Business met meer dan 350 medewerkers verspreid over vijf vestigingen in Nederland. Wij leveren toegevoegde waarde aan organisaties door vraagstukken rondom business transformatie succesvol aan te pakken, met moderne informatietechnologie als aanjager. Om dit te bereiken hebben we niet alleen experts in huis die voortdurend op de hoogte blijven van de laatste technologische innovaties, maar geven we klanten ook advies vanuit bedrijfskundig en organisatorisch perspectief. De business units binnen ilionx zijn gespecialiseerd in onder meer security, data science, Dynamics365, Java-development, cloud computing, management consulting, interactive marketing en de digitale werkplek. 
In 2014, 2015 en 2016 ontvingen we de FD Gazellen Award. Tot onze klanten behoren onder meer ProRail, De Nederlandsche Bank, Gasunie, het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, Rabobank en TNO.

Kijk voor meer informatie over ilionx op de website www.ilionx.com of volg ons op Twitter via @ilionx.

Over RDW

De RDW is een publieke dienstverlener in de mobiliteitsketen. De RDW beschikt over een grote expertise door jarenlange ervaring met de uitvoering van wettelijke en opgedragen taken. Taken op het gebied van toelating van voertuigen en onderdelen daarvan, toezicht en handhaving, registratie, informatieverstrekking en documentafgifte. Deze taken voert de RDW in nauwe samenwerking met diverse partners in de mobiliteitsketen uit. Dit geeft de RDW een duidelijke positie in deze keten met als missie: RDW, partner in mobiliteit.

Meer nieuws
Our partners
Nieuws

Wat doe je als je stage loopt bij ilionx?

Stage lopen is een belangrijk onderdeel van je opleiding. Dit is het moment dat je je opgedane kennis kunt...

Blog

Big Data Trade off & Privacy

Privacy vormt de basis van onze democratische rechtsstaat. Privacy is een mensenrecht en fundamentele...

Twitter

@: Veilige, digitale toegankelijkheid is een specialisme. I-FourC en ilionx bundelen krachten!…