waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Raad van State gunt beheer digitaal portaal Mijn Zaak aan ilionx

Utrecht, 31 oktober 2019 – De Raad van State en ilionx hebben recent de overeenkomst getekend voor de implementatie en uitvoering van de monitoring en technisch beheer van Mijn Zaak.

Mijn Zaak is het digitaal portaal – in de Azure Cloud – van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, de hoogste algemene bestuursrechter van het land.

Het digitaal portaal Mijn Zaak is opengesteld voor advocaten die willen procederen in asiel- en bewaringszaken. Via de website van de Raad van State kunnen zij inloggen in Mijn Zaak. Met behulp van de advocatenpas kunnen aangesloten advocaten elektronisch dossiers en aanvullende stukken uploaden naar de systemen van de Raad van State. Mijn Zaak wordt gehost vanuit de Cloud. Via beveiligde interfaces komen de stukken bij de systemen van de Raad van State binnen.

Met Mijn Zaak bereidt de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State zich voor op de verplichtstelling van digitaal procederen in asiel- en bewaringszaken en op de verdere uitrol van digitaal procederen in het algemeen. Het is de bedoeling dat in de toekomst alle juridische procedures digitaal zullen verlopen. De verplichtstelling heeft tot gevolg dat Mijn Zaak 24/7 beschikbaar moet zijn en de keten van digitaal procederen moet worden gemonitord.

Door middel van een Europese aanbesteding heeft de Raad van State uitvraag gedaan naar een partner die de volledige monitoring, technisch beheer, logging, signalering en terugkoppeling in periodieke rapportages van Mijn Zaak biedt. ilionx Cloud Solutions heeft op basis van kwaliteit en prijs de aanbesteding gegund gekregen en zal voor een langere periode de Raad van State ondersteunen in het beheer van dit bedrijfskritische Cloud-platform.

De diensten voor de Raad van State worden vanuit het ilionx Cloud as-a-service model geleverd, die de beschikbaarheid, de continuïteit en de veiligheid van het Cloudplatform van Mijn Zaak garanderen.

Link gekopieërd