Oranje strijdend ten onder in finale tegen Rusland

Zondag 10 januari 2016

Het Nederlands vrouwenvolleybalteam is er zaterdagavond niet in geslaagd om zich direct te plaatsen voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Oranje verloor in de finale van het Olympisch kwalificatietoernooi met 3-1 van Europees kampioen Rusland. Het team van bondscoach Giovanni Guidetti bood veel meer weerstand dan tijdens de verloren EK-finale van oktober in Rotterdam. Nederland is door de tweede plaats op het OKT in Ankara geplaatst voor het laatste OKT in Japan, waar vier Olympische tickets worden verdeeld onder acht landen.

De wedstrijd

Oranje begon aan de wedstrijd met de opdracht Rusland serverend onder druk te zetten en vrijuit te spelen. Die intentie was duidelijk af te lezen van de speelsters, maar toch waren het de sterke Russinnen die de eerste set binnen haalden. In de tweede set serveerde Nederland met zeer veel druk en bracht de Russische passlinie vaak in de problemen. Oranje verdedigde haar voorsprong met hand en tand en liet Rusland niet dichterbij komen. De tweede set was voor Oranje! In de fase die volgde liet Nederland wat kansjes liggen en kon niet voorkomen dat Rusland de derde set won. Nederland vocht voor wat het waard was en gaf niet op, maar Rusland was simpelweg te sterk. In de vierde set eiste Rusland de Olympisch ticket op.

Olympisch Kwalificatie Toernooi 3 in Japan

Oranje was voor aanvang van de finale in Ankara al verzekerd van een ticket voor het laatste Olympische kwalificatietoernooi in Japan. Dit toernooi wordt gespeeld in de periode tussen 14 mei en 5 juni. Het tweede ticket voor OKT3 werd zaterdag veroverd door Italië, dat in de wedstrijd om de derde plaats in Ankara gastland Turkije met 3-2 versloeg.
Aan OKT3 in Japan doen acht landen mee die allen eenmaal tegen elkaar spelen. Aan het einde van de rit plaatst het beste Aziatische land zich voor de Spelen van Rio de Janeiro evenals de drie overige sterkste landen. In totaal worden dus in Japan vier tickets vergeven. 
Aan OKT3 doen behalve Nederland en Italië sowieso Japan, Zuid-Korea, Thailand, Kazachstan en het  Dominicaanse Republiek mee. Het is nog niet duidelijk welk team uit Zuid-Amerika in Japan aantreedt, het wordt of Argentinië of Peru. 

Volleybal leeft!

De media heeft de prestaties van het Dames Volleybalteam goed gevolgd deze week in Ankara. De NOS heeft de eerste wedstrijden online uitgezonden en daarna via NPO 2 op televisie. Zo leverde de finale wedstrijd van zaterdagavond 846.000 kijkers op. Ook de kranten (online en offline) hebben prachtige foto’s en rapportages geplaatst deze week. Hiermee is de sport volleybal weer echt actueel en populair. Als kersverse sponsor levert dit ongekende goede naamsbekendheid op. Wiebe de Boer, algemeen directeur; “wij zijn heel trots op de inzet en prestaties van het team deze week. De daadkracht dat het team toont, is voor ons inspirerend. Wij kijken uit naar OKT3 en naar de verdere samenwerking en kennisuitwisseling.”     
Verslag op NOS

Meer nieuws
Onze partners
Nieuws

Lekker leuk koken – voor iedereen

Niet iedereen is een geboren top chef. En voor mensen met een verstandelijke beperking is het soms...

Blog

Succesvol concurreren met startups: het kan wel

Je kunt tegenwoordig haast geen blog of artikel in de media meer lezen over technologie zonder dat de term...

Twitter

@: Lekker leuk koken voor iedereen! Met en werkt ilionx aan het platform: Lekker Leuk Koken…