waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Oranje ongeslagen poulewinnaar na 3-0 zege op Mexico

De Nederlandse volleybalsters hebben op het WK in Japan de eerste poulefase afgesloten met een 3-0 overwinning op Mexico.

Oranje bleef vijf duels ongeslagen in Yokohama, en begint daarom met uitstekende papieren aan de tweede ronde, die vanaf zondag in Nagoya wordt gespeeld.

Nederland – Argentinië 3-0 (25-17, 25-17, 25-22)

Bondscoach Jamie Morrison startte woensdag tegen Argentinië met Laura Dijkema (spelverdeler), Lonneke Sloetjes (diagonaal), Maret Balkestein-Grothues en Anne Buijs (passer/lopers), Nicole Koolhaas en Yvon Beliën (middens) en Myrthe Schoot (libero).

Oranje had in de eerste set weinig te duchten van Argentinië, dat in drie wedstrijden nog geen punt wist te pakken op dit WK. Met prima volleybal werd een 16-11 voorsprong genomen en op dat moment bracht Morrison Britt Bongaerts en Nicole Oude Luttikhuis in als dubbele wissel. Ook Marrit Jasper kwam in het veld, voor Buijs.

De Argentijnse bondscoach Guillermo Orduna zag zich genoodzaakt om Clarisa Sagardia in te brengen, de spelverdeelster die vanwege een gebroken neus met een masker speelt. Haar entree kon echter niet voorkomen dat de set eenvoudig met 25-17 naar Oranje ging na een score van aanvoerder Balkestein-Grothues.

In de tweede set bleef Jasper staan. Dankzij drie aces kort na elkaar, twee van Sloetjes en een van Balkestein-Grothues, ging Nederland in de eerste technische time-out met 8-5 aan de leiding. Tijdens de tweede verplichte time-out bleef de marge van drie punten gehandhaafd (16-13), maar hierna verkleinden de Zuid-Amerikaanse volleybalsters hun achterstand tot een punt: 17-16.

De volleybaldames vonden het mooi geweest en schakelden een tandje bij. Op de service van Jasper maakte Oranje het karwei rap af. De ingevallen Oude Luttikhuis bracht haar team met een blok op setpoint, dat direct erna werd benut door een keiharde smash van Sloetjes: 25-17. Argentinië weigerde zich zomaar gewonnen te geven en maakte het Nederland lastig in de derde set. Tot 16-16 haakte de hekkensluiter van poule A knap aan, tot Oranje weer even aanzette en het verschil maakte. De ingevallen Bongaerts scoorde 21-18 met een belangrijk blok, en Argentinië slaagde er niet meer in om dit gat te dichten. Het was Jasper die het matchpoint benutte: 25-22. Lonneke Sloetjes werd topscorer met 23 punten.

Bron: www.volleybal.nl

Nederland – Mexico 3-0 (25-19, 25-14, 25-16)

Bondscoach Jamie Morrison koos vandaag voor Britt Bongaerts als spelverdeler. Naast Bongaerts begonnen Lonneke Sloetjes (diagonaal), Maret Balkestein-Grothues en Anne Buijs (passer/lopers), Yvon Beliën en Juliet Lohuis (middens) en Kirsten Knip (libero). Bij Mexico is Samantha Bricio de belangrijkste speler. Bricio is in de Italiaanse competitie teamgenoot van Robin de Kruijf bij Conegliano.

In de eerste set moest Oranje er hard voor werken om een veilige voorsprong te bewerkstelligen. Op 16-14 in de tweede technische time-out haakte Mexico nog steeds aan. Net als in de voorgaande wedstrijden liet Nederland aan het einde van de set zien dat het beduidend meer kwaliteit heeft dan haar lager geklasseerde opponenten. Na een kort tussensprintje won het team van Morrison de set met 25-19 na een ace van Sloetjes.

Het was de Mexicaanse ster Bricio die Oranje pijn deed in het begin van de tweede set, met drie opeenvolgende aces. Nederland was niet echt onder de indruk en het was Lohuis die antwoordde met maar liefst vijf aces op rij: 18-9. Na opnieuw een service ace, ditmaal van Bongaerts, won Oranje eenvoudig de set met 25-14.

Met Marrit Jasper voor aanvoerder Balkestein-Grothues begon Oranje aan de derde set. Oranje was veel te sterk voor Mexico en de 3-0 overwinning kwam geen moment in gevaar. Zowel serverend (13 aces Nederland, 7 Mexico) als blokkerend (7 killblocks Nederland, 1 Mexico) waren de volleybaldames veel sterker. Het was de ingevallen Nicole Oude Luttikhuis die de eer had om het matchpoint te benutten: 25-16.

Vrijdag reist Oranje per trein naar Nagoya, waar het zondag aan de tweede ronde begint. In de tweede ronde wordt de top 4 van poule A (Nederland, Japan, Duitsland en Mexico of Kameroen) samengevoegd met de top 4 van poule D (waarschijnlijk Servië, Brazilië, Dominicaanse Republiek en Puerto Rico). Alle teams nemen hun resultaten uit de eerste ronde mee en spelen tegen de vier teams uit de andere poule. Uiteindelijk gaan de beste drie landen uit deze nieuwe poule van acht naar de Final Six (derde ronde).

Bron: www.volleybal.nl

Link gekopieërd