Oranje naar halve finale!

Vrijdag 8 januari 2016

Het Nederlands vrouwenvolleybalteam blijft volop in de race voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016. Het team van bondscoach Giovanni Guidetti won donderdagmiddag met 3-0 van Kroatië en eindigde zo als eerste in poule A. Oranje speelt vandaag in de halve finale tegen Italië om een plek in de finale. Na de wedstrijd Nederland – Italië gaan Rusland en Turkije de strijd aan voor ook een plek in de finalewedstrijd. 
 

De wedstrijd

In het begin van de wedstrijd moest Oranje duidelijk even haar ritme vinden, maar vond gaandeweg een goede flow. In de derde set kon Kroatië het langst meekomen in een poging om niet setloos uit Ankara vertrekken. Oranje bleef echter koel en nam tijdig het initiatief weer over. 
Op de tribune zaten aanzienlijk minder toeschouwers dan de avond daarvoor toen gastland Turkije speelde. Des te meer waren de aanmoedigingen te horen vanuit ‘kamp ilionx’. Allen in oranje en vooraan dichtbij het veld.

De ervaring van ilionx

“Het was een zakelijke overwinning, maar niet minder knap. Het is juist een moeilijke wedstrijd geweest omdat je mentaal heel sterk moet blijven tot de laatste punt. Deze mentaliteit geeft ons veel vertrouwen voor de wedstrijd van vandaag tegen Italië”, aldus Wiebe de Boer, algemeen directeur van ilionx. “Het partnerschap met het vrouwenvolleybalteam is nu al ontzettend enerverend. Ik weet niet of het goed is voor mijn hart, de wedstrijden zijn ontzettend spannend!”. 

ilionx blijft tot en met de finale in Ankara om het team aan te moedigen tot de laatste punt gespeeld is. 

In de media

De wedstrijd Nederland – Italië wordt vanmiddag rechtstreeks uitgezonden op NPO 2 en is vanaf 15.30 uur ook live te volgen op NOS.nl.

NOS - in het Journaal [bij 7.20 minuten]

NOS Link 1

NOS Link 2

NOS Link 3 - Oranje-vrouwen konden een auto optillen

NRC.nl 

Telesport

Volkskrant

Dagblad van het Noorden

Meer nieuws
Onze partners
Nieuws

Lekker leuk koken – voor iedereen

Niet iedereen is een geboren top chef. En voor mensen met een verstandelijke beperking is het soms...

Blog

Succesvol concurreren met startups: het kan wel

Je kunt tegenwoordig haast geen blog of artikel in de media meer lezen over technologie zonder dat de term...

Twitter

@: Lekker leuk koken voor iedereen! Met en werkt ilionx aan het platform: Lekker Leuk Koken…