Online privacy in 3FM Tussenuur

Dinsdag 3 januari 2017

Ethical hackers van ilionx laten een andere kant van YouTuber Zaid zien


Tussenuur is het online programma voor, over, door, achter, naast, op, tussen en onder scholieren, een idee van Human voor en op NPO 3FM.

In deze editie komt (online) privacy aanbod. Want, wat kan er nou eigenlijk misgaan met de informatie die je zelf op internet zet? Je hebt toch niks te verbergen? Zo dacht Zaid (16) er ook over, toen hij voor 3FM Tussenuur gekoppeld werd aan twee ethische hackers die werken bij ilionx. 

Het werk van ethical hackers is om in opdracht van bedrijven de systemen en beveiliging te checken van die bedrijven. Maar voor de gelegenheid wilden de ilionx hackers wel eens kijken wat ze in een week van Zaid konden achterhalen, door alleen maar internet te gebruiken. En die info was niet mals, zo bleek. 

In 'In 't Wild' worden de panelleden van 3FM Tussenuur gekoppeld aan een thema, waarover ze een reportage maken. Zaid kreeg privacy in zijn maag gesplitst omdat hij voor zijn werk voor Google en YouTube zich veel online beweegt.

Bekijk het filmpje hier en mocht je meer informatie willen hebben over privacy en ethical hacking, neem dan contact op met Gerard de Weerd. 

Meer nieuws
Our partners
Nieuws

ilionx breidt uit naar Eindhoven met Business Unit Software Development

ICT-dienstverlener ilionx opent in Eindhoven haar vijfde vestiging. De Business Unit Software Development...

Blog

Waarom IT-studenten een minor sociologie moeten volgen

Nog niet zo heel lang geleden was het leven van een IT'er overzichtelijk. Je was vroeger goed in...

Twitter

@: ilionx breidt uit naar Eindhoven met Business Unit Software Development!