waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Ondernemerstip van CEO Wiebe de Boer

De beginperiode van hun bedrijf staat veel ondernemers nog helder voor de geest als een spannende periode waarin je keihard moet werken om succes te behalen.

4 ondernemers, waaronder onze CEO Wiebe de Boer, gingen je voor en delen op Sprout.nl de tips die zij graag gehad zouden hebben toen zij hun bedrijf oprichtten.

Wiebe de Boer is CEO en medeoprichter van IT-dienstverlener ilionx en CEO van QNH. Na een faillissement in 2002 van het bedrijf waar hij elf jaar werkte, ging hij een nieuw avontuur aan. Hij werd medeoprichter van een nieuw bedrijf, ilionx. Binnen zes weken waren er al veertig mensen in dienst en deze groei houdt jaar na jaar aan.

Het belangrijkste is wat hem betreft ook dat je als oprichter om leert gaan met blijvende druk. “Het starten van een bedrijf is topsport. Het is afhankelijk van jouw persoonlijke prestatie of het succesvol wordt of niet, je kunt geen moment verslappen. Ik werkte zestien tot twintig uur per dag. Ik ging op wintersport en stond voor de liften te bellen, in de lift te bellen en halverwege de piste stond ik weer te bellen. Toen dacht ik, oh ja wacht even, bij mijn vorige bedrijf deed iemand anders dat. Ik realiseerde me toen dat de druk niet minder wordt. De druk blijft, dus je moet leren daarmee om te gaan en het omzetten in iets positiefs.”

Tip: Breng structuur aan

Op de vraag hoe Wiebe dat doet antwoordt hij: “Mijn oplossing is structuur aanbrengen. Timemanagement en bewuste keuzes maken zijn essentieel. Ik heb er altijd voor gezorgd dat ik op belangrijke momenten bij mijn gezin was: de schooluitvoeringen, de zwemdiploma’s. Naast de zaken goed regelen moet je het ook gewoon accepteren zoals het is en genieten van de dynamiek. Dit jaar nam Egeria, de investeerder die eerder ilionx overnam, ook QNH over. In één klap werd de organisatie verdubbeld. Een organisatie van vierhonderd man managen is een tikkeltje anders dan een organisatie van duizend man. De dynamiek die dit met zich meebrengt slokt inderdaad veel tijd op, dat kan ik niet ontkennen, maar het geeft ook heel veel energie.”

Benieuwd naar de tips van de andere 3 ondernemers? Je leest het op Sprout.nl.

[Bron: Sprout.nl]

Link gekopieërd